Andronache: Sucevenii vor un primar care să facă din Suceava un oraş european, nu unul care să vorbească frumos


Intră acum și în grupul de

Candidatul PMP pentru funcţia de primar al municipiului Suceava, Marian Andronache, a declarat, sâmbătă, la lansarea campaniei electorale în prezenţa preşedintelui formaţiunii, Traian Băsescu, că are experienţa necesară şi ştie să fie un bun primar pentru suceveni, subliniind că este pentru prima dată în campanie electorală.

PMP Basescu Popovici Andronache Codreanu Nicolau (53)

”Politicienii suceveni cu vechi state de plata în viaţă politică a Sucevei spun că suntem un partid mic şi că o să avem noroc dacă trecem pragul electoral şi că o să scoatem 1-2 consilieri locali şi să ne mulţumim cu locul 4”, a spus Andronache.

El a combătut aceste aprecieri, subliniind că PMP este un partid mic doar ca şi vârstă, dar că a crescut cât alţii în 10 ani.

“A început să le fie frică de noi pentru că le luăm voturile şi pentru că au realizat că lumea s-a săturat de ei şi că oamenii vor o altfel de politică”, a spus Andronache.

El a arătat că pentru el campania electorală din acest an nu înseamnă o luptă, ci o dezbatere de proiecte şi de idei.

“Habar nu am ce înseamnă o campanie electorală şi sunt convins că 80% din cei din sală sunt pentru prima dată într-o campanie electorală şi tocmai pentru asta vom face o altfel de campanie”, a spus candidatul PMP.

El a apreciat că deşi PMP nu va avea loc pe panourile electorale din cauza PNL sau PSD, după alegeri aceste două mari partide nu vor avea loc din cauza PMP în consiliile locale şi Consiliul Judeţean.

“Nu vom avea loc de ei pe panourile electorale şi veţi vedea cât de civilizaţi sunt ei. Le atrag atenţia de pe acum că nici ei nu vor avea loc de noi în consiliile locale din comune şi oraşe şi nici la Consiliul Judeţean”, a spus Andronache.

PMP Basescu Popovici Andronache Codreanu Nicolau (44)

În ceea ce priveşte proiectul său pentru Suceava, Marian Andronache a spus că oraşul are nevoie de un profesionişti.

„Nu propun investiţii extravagante şi ştiu cât înseamnă bugetul Sucevei şi că se pot face lucruri mari şi cu bani puţini. Mie nu-mi plac discursurile şi nici camerele de luat vederi. Ştiu că sucevenii nu îşi doresc un primar care să vorbească frumos, ci un primar care să facă din Suceava un oraş european. Din 6 iunie, mă apuc de lucru şi eu voi şti ce să fac din prima zi. Altora le-ar trebui un mandat”, a spus candidatul PMP la funcţia de primar al Sucevei.

El a criticat că Suceava nu are nici acum cadastru imobiliar subliniind că nu este posibil să se facă o investiţie fără să fie cunoscută proprietatea şi vecinii.

“Cadastrul edilitar e inexistent în oraş şi se sapă la întâmplare pentru a găsi un cablu sau o conductă. Registrul spaţiilor verzi nu există. PUG-ul e inexistent şi asta a condus la o dezvoltare haotică şi la blocaje de trafic care macină nervii şoferilor”, a spus Andronache.

El a mai declarat că doreşte copii sănătoşi în acest oraş şi să le poată oferi condiţii de a se desprinde de la calculatoare, cu patinoare acoperite, cu ştrand modern şi cu stadion de prima ligă. (N.B.)


Intră acum și în grupul de