Pliante electorale distribuite de PSD în municipiul Suceava vor fi retrase deoarece au imprimate culori care duc cu gândul la drapelul naţional


Intră acum și în grupul de

Biroul Electoral Municipal Suceava a admis, joi, o contestaţie depusă de Partidul Ecologist Român privind un set de pliante ale PSD distribuite în municipiul Suceava într-un tiraj de 35.000 de exemplare.

Tiberius_Bradatan_PSD_Suceava-152x270

Preşedintele Biroului Electoral Municipal Suceava, judecătorul Iulia Gabriela Lulciuc, a explicat că PER a contestat pliante ale PSD distribuite în municipiul Suceava pentru că s-a publicat un semn ce duce cu gândul la drapelul României şi că prin lege este interzisă asocierea cu culorile drapelului naţional sau al Uniunii Europene.

Ea a menţionat că BEM a dispus ca PSD să retragă pliantele respective până la terminarea campaniei electorale pentru că s-a apreciat că respectiva combinaţie de culori duce cu gândul la culorile din drapelul naţional.

Judecătorul Iulia Gabriela Lulciuc a menţionat că PSD va trebui să recupereze tot ceea ce se poate recupera din tirajul respectivelor pliante şi a avertizat că, în caz contrar, este contravenţie.

Preşedintele BEM Suceava a mai spus că aceasta este prima contestaţie care a fost depusă în ceea ce priveşte desfăşurarea campaniei electorale în municipiu.

PER a anunţat că a câştigat prima luptă, iar contestația depusă de către Partidul Ecologist Român, filiala Suceava, cu privire la cele 35.000 de afișe distribuite de către candidatul PSD, Tiberius Marius Bradatan a fost admisă.

„În conformitate cu prevederile art. 79 alin. (7) din Legea nr. 115 din 19 mai 2015 pentru alegerea autoritătilor administrației publice locale, pentru modificarea Legii administrației publice locale nr. 215/2001, precum și pentru modificarea și completarea Legii nr. 393/2004 privind Statutul aleșilor locali, „sunt interzise afișele electorale care combină culori sau alte semne grafice, astfel încât să evoce simbolurile naționale ale României ori ale altui stat”, se arată în comunicatul PER. (N.B.)


Intră acum și în grupul de