Ponta la Suceava: „Să nu lăsăm ca în 2017 să se întâmple ce a fost în 2010. Pentru că dacă vor rămâne cei care sunt acum, 2017 va fi ca în 2010”


Intră acum și în grupul de

Fostul premier Victor Ponta s-a întrebat, marţi, la Suceava, unde sunt banii României în condiţiile în care guvernul spune că nu sunt bani, în condițiile în care în anul 2015 România a avut cea mai mare creştere economică, cea mai mare creştere de încasări bugetare şi cel mai mic deficit.

Ponta a spus în cadrul unei întâlniri electorale organizate la Suceava că nu trebuie ca 2017 să redevină un nou an 2010 ca să fie nevoie de noi tăieri de salarii sau creşteri de taxe.

„Să nu lăsăm ca în 2017 să se întâmple ce a fost în 2010. Pentru că dacă vor rămâne cei care sunt acum, 2017 va fi ca în 2010. Aţi văzut că deja au început să spună că nu mai au bani. Dar ce aţi făcut cu banii pe care vi i-am lăsat? Că anul trecut România a avut cea mai creştere economică, cea mai mare creştere de încasări bugetare, cel mai mic deficit. Ce aţi făcut cu banii în şase luni? Unde au dispărut banii României fix în şase luni?”, s-a întrebat Victor Ponta.

El a avertizat că este posibil ca în actualele condiţii anul viitor să fie din nou luate măsuri de austeritate.

„La anul ne va spune domnul Iohannis, sau mă rog, va citi un comunicat, că nu le prea spune, că nu mai sunt bani şi iarăşi trebuie să taie ceva, salarii, pensii, să mărească taxe”, a spus Ponta.

PSD ponta Nechifor Bradatan (34)

Fostul premier a mai declarat că ceea ce s-a întâmplat în perioada 2010-2011, dacă s-a uitat, a fost reamintit în 2016 prin actuala guvernare.

„Anul acesta subvenţii la agricultură: zero, fonduri europene:zero, investiţii, drumuri:zero, salarii mai mari:zero, pensii mai mari:zero. Acesta e guvernul lui Iohannis:zero”, a spus Ponta.

El a mai declarat că România nu are nici guvern, nu are nici preşedinte, iar preşedintele e cel mai norocos bugetar pentru că  vine luni după amiază, pleacă vineri şi are şi cel mai mare salariu.

Ponta a spus că nu se poate spune ce a făcut preşedintele de când ocupă funcţia şi că doar cei care mai merg prin străinătate au şansa să se întâlnească cu acesta.

„Ştie cineva când a vizitat domnul Iohannis România? A fost vreodată domnul Iohannis în vizită în România? Merg peste tot, în judeţe, şi întreb dacă au fost vizitaţi de domnul Iohannis. Unii mai hâtri spun că doar nu suntem în America. Suntem în România şi aici nu ne vizitează”, a spus Victor Ponta. (N.B.)


Intră acum și în grupul de