Marian Andronache, nominalizat pentru funcția de viceprimar al Sucevei, după ce PNL constituie majoritate cu PMP

 

PNL va constitui majoritatea în Consiliul local Suceava cu PMP, a anunțat, miercuri, primarul reales al municipiului Suceava, Ion Lungu, președinte al organizației municipale PNL Suceava, care a arătat că această formațiune politică l-a nominalizat pentru funcția de viceprimar pe Marian Andronache, actual director general în Primăria Suceava și fost candidat al PMP la funcția de primar al Sucevei.

 

Primarul a precizat într-o conferință de presă că PNL va avea în noul Consiliu Local zece consilieri județeni, iar PMP alți doi, ceea ce le asigură o majoritate la limită, în condițiile în care opoziția va fi constituită din PSD cu opt consilieri locali și ALDE cu trei consilieri locali.

Totodată, Ion Lungu a mai menționat că din partea PNL, va fi nominalizat pentru funcția de viceprimar actualul viceprimar Lucian Harșovschi.

Ion Lungu

Președintele organizației județene PNL Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat că nu încurajează alianțele locale cu PMP, dar a precizat ”că nu are alergie” și nici nu moare de dorul cuiva.

El a explicat că organizațiile PNL din județul Suceava nu au probleme în a negocia pentru obţinerea de majorităţi în consiliile locale din judeţ cu partidele cu care a fost în competiţie.