FOTO Incendiu la o gospodărie din Știrbăț, din cauza unui scurtcircuit electric. Soția proprietarului a suferit un atac de panică


Intră acum și în grupul de

O gospodărie din satul Știrbăț, comuna Udești, a fost cuprinsă de flăcări marți seara, din cauza unui scurtcircuit electric.

Potricit purtătorului de cuvânt al ISU ”Bucovina” Suceava, plt.adj.Alin Găleată, militarii Detaşamentului de Pompieri Suceava, împreună cu lucrătorii Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Udeşti, au intervenit cu trei autospeciale şi o ambulanţă SMURD pentru localizarea şi lichidarea incendiului.

”La sosirea echipajelor, ardeau acoperişul casei şi al unei anexe. Flăcările se manifestau şi în interiorul locuinţei şi exista pericolul de propagare la o gospodărie aflată în imediata apropiere”, a declarat Găleată.

El a precizat că în urma incendiului au ars acoperişul casei pe o suprafaţă de 80 de metri pătraţi, acoperişul anexei pe 30 de metri pătraţi, bunuri materiale din cele două camere de locuit (electronice, electrocasnice, mobilier, textile şi altele), tâmplărie din PVC şi circa 8 metri cubi lemn de foc. S-au degradat pereţii şi planşeele celor două construcţii.

”Pe timpul intervenţiei, echipajul pompierilor paramedici SMURD a acordat primul ajutor medical soţiei proprietarului, în vârstă de 66 de ani, care a suferit un atac de panică. Femeia a fost transportată la Unitatea de Primire Urgenţe a Spitalului Judeţean Suceava, pentru investigaţii suplimentare”, a menționat purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, potrivit căruia cauza probabilă de izbucnire a flăcărilor a fost un scurtcircuit produs la un conductor electric defect.

Incendiul, anunțat prin 112 la ora 18.20, a fost lichidat la ora 20:35, iar pompierii au salvat gospodăria învecinată, a mai precizat Alin Găleată. (I.L.)

 


Intră acum și în grupul de