Ioan Bălan îi cere vicepremierului Vasile Dâncu date concrete despre proiectele aprobate în județul Suceava prin PNDL: Am aflat că în 27 aprilie s-au aprobat 116 proiecte de 374 milioane de lei


Intră acum și în grupul de

Vicepreședintele PNL pentru regiunea Nord Est, deputatul de Suceava Ioan Bălan, i-a solicitat viceprimerului Vasile Dâncu, ministrul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, să încerce o mai mare transparentizare a activității ministerului pe care îl conduce și să publice contractele aprobate sau afalte în derulare prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNLD).

Ioan Balan 3

Astfel, într-o întrebare adresată în Camera Deputaților ministrului Dezvoltării Regionale, Ioan Bălan arată că încă de la învestire, Vasile Dâncu a anunțat că va transparentiza activitatea ministerului, în special în ceea ce privește PNDL, fapt apreciat de toată lumea.

El a adăugat că a consultat, recent, pagina de internet a Ministerului Dezvoltării și a constatat că în 27 aprilie 2016 au fost aprobate, prin ordin al ministrului, pentru județul Suceava un număr de 116 proiecte prin PNDL în valoare de aproape 374 milioane de lei.

Bălan a spus că este de apreciat numărul mare de proiecte aprobate pentru județul Suceava ținând cont de nevoia de investiții a acestui județ mai ales în domeniul educației și sănătății.

Totuși, deputatul Ioan Bălan îi cere lui Vasile Dâncu, în spiritul transparenței activității ministerului, să publice pe site-ul ministerului termenele de execuție aprobate, depășirile de termene, denumirea constructorului și perioana de garanție a lucrărilor.

Mai mult, Bălan îi cere ministrului Dezvoltării să precizeze valoarea proiectelor din județul Suceava care încă nu au fost aprobate pentru finanțare prin PNLD și care ar fi estimarea de finanțare a proiectelor pentru a doua parte a anului 2016.

Primarul Ion Lungu, declara recent că finanțările prin PNLD în județul Suceava ar fi stopate și a exemplificat cu situația proiectului de continuare a modernizării zonei centrale care nu înaintează din cauză că nu s-au făcut plăți pentru lucrări.(Alin Dima)


Intră acum și în grupul de