Consiliul Județean Suceava se va constitui în noua formulă, miercuri, la ora 10, iar Consiliul Municipal Suceava-miercuri la ora 12


Intră acum și în grupul de

Consiliul Județean Suceava a fost convocat pentru ședința de constituire, miercuri, 22 iunie, la ora 10, a declarat, vineri, prefectul județului, Constantin Harasim.

palatul administrativ prefectura consiliul judetean (2)

Harasim a spus că de miercuri până sâmbătă se vor constitui Consiliul Județean Suceava și cele 114 consilii locale din județ, la fiecare ședință de constituire urmând să participe reprezentanți ai Prefecturii Suceava.

El a precizat că, potrivit programului stabilit, Consiliul Județean Suceava se va constitui în noua formulă de după alegerile din 5 iunie, miercuri, la ora 10, iar în aceeași zi, la ora 12, se va constitui Consiliul Local Suceava.

Prefectul a menționat că va participa la ședințele de constituire ale CJ Suceava și CL Suceava, dar și la alte ședințe de constituire ale unor consilii locale din județ.

Consiliul Județean Suceava va fi format, în premieră, doar din reprezentanți din două partide, PNL și PSD.

Astfel, PNL va avea 21 de consilieri județeni, iar PSD va avea 16 consilieri județeni.

Liderul PNL Suceava, Gheorghe Flutur, ar urma să preia funcția de președinte al CJ Suceava, iar liberalii, care dețin majoritatea, au anunțat că vicepreședinți vor fi Viorel Seredenciuc și Gheorghe Niță.

În Consiliul Local Suceava, PNL și PMP au anunțat că vor asigura majoritatea, iar viceprimari ar urma să fie Lucian Harșovschi de la PNL, fiind propunerea lui Ion Lungu, iar din partea PMP, Marian Andronache.

(N.B.)


Intră acum și în grupul de