Nechifor: Am văzut că se caută ”Lada de zestre”. Ea există, nu a fugit nicăieri


Intră acum și în grupul de

Fostul presedinte al PSD, Catalin Nechifor sustine o conferinta de presa la sediul partidului.

Catalin Nechifor

 

LIVE TEXT

”Am luat act de cateva declaratii referitoare la deficitul de finantare, nu e o noutate, asa a fost si in 2010 si in 2014 si asta pentru ca CJ e echilibrata ca parte financiara prin bugetul de stat. CJ prea putin poate incasa taxe si impozite locale. In ultimul trimestru, se acopera prin rectificare bugetara. Mai putin a fost in 2010 cand Guvernul a facut rectificare negativa si a luat bani.

Solutia pentru DGASPC e Guvernul Romaniei. O alta varianta de finantare e fondul de rezerva la dispozitia CJ. Sunt bani in fond, cam 1,5 milioane lei. Nu sunt foarte multi, dar sunt. Informatiile pe care le am duc catre faptul ca Centrul de batrani de la Solca iar e intr-o situatie foarte delicata si lipsesc cam 110.000 lei.

La proxima sedinta de CJ, grupul PSD va initia o HCJ  pentru repartizarea din fondul de rezerva a sumei de 110.000 lei pentru plata salariilor si a restantelor la Solca. Obligatia trebuia sa revina Guvernului. Speram ca proiectul sa fie adoptat si nu vad motive sa nu putem trece aceasta HCJ.

Sunt neplacut surprins ca Suceava primeste bani foarte putini pentru reparatiile la inundatiile din acest an. Din ce stiam noi, Suceava trebuia sa primeasca mai multi bani. Ma mir si ma intreb de ce asa putin cand sunt judete care au primit mai mult decat aveau nevoie. Si parlamentarii nostri vor face demersuri pentru ca judetul sa primeasca mai multi bani.

Sper sa nu patim ca in 2011-2012, cand prin alocare suficienta, am ajuns ca dupa acei ani sa platim arierate de multe miliarde lei. E nevoie sa ajutam cu adevarat oamenii pentru ca in egala masura a fost afectata infrastructura, dar si casele lor.

Referitor la noua organigrama a CJ, nu pot accepta ca la Suceava ar fi nu stiu ce organigrama supermarita. Noi aici am incercat sa eficientizam. Nu a fost vorba de angajari suplimentare, ci transferul de post pe post de la Centrul de Informare Turistica si Salvamont. S-au facut economiii pentru ca au disparut posturi de la TESA. Chiar daca unii au birouri si la etaj si la parter intelegem cu totii ca nu impieteaza activitatea. La mansarda sigur nu sunt salvamontisti.

In 2012, salvamontistii erau intr-o lada de Dacia Papuc. Asta era dotarea lor. Acum dotarea lor e una de top, de exceptie. Am cumparat echipamente si instrumente specifice si masini de teren care sa poata interveni.

Sper ca nu se va vorbi la fel despre angajari si pentru Spitalul Judetean Suceava. In 2012 au fost angajati doar 5 oameni. Iar daca dam timpul inapoi nu a fost angajat nimeni. Per total, in perioada 2012-2016, s-au angajat 266 de persoane de specialitate, medici si infirmiere.

Suceava are cel mai bun plafon de salarii pentru medici si ceilalti angajati. Asa am crezut eu ca trebuie sa facem ca sa avem personal de specialitate.

Nu stiu daca transformand acum angajatii in Ion Creanga si punandu-i sa scrie Amintiri din copilarie nu e in regula si nu ajuta la nimic.

Am vazut ca se cauta Lada de zestre. Ea exista, nu a fugit nicaieri. E un concept al CJ si le spun in viitoarea sedinta ce au de facut daca vor sa pastreze acest concept.”


Intră acum și în grupul de