Flutur dorește să fie unitate în regiunea nord-est și toate cele șase județe să funcționeze ca un tot unitar arătând că acum e dezastru în atragerea de fonduri europene


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a făcut, vineri, apel la unitate în regiunea de nord est astfel încât cele șase județe componente Suceava, Iași, Botoșani, Bacău, Vaslui și Neamț ”să funcționeze ca un tot unitar, să meargă pe același culoar și nu pe culoare diferite”.

Flutur (2)

Apelul a fost făcut la ședința Consiliului de Conducere al ADR Nord Est care s-a întrunit joi la Piatra Neamț la solicitatea președintelui Consiliului Județean Suceava.

Flutur, care este singurul liberal dintre președinții de consilii județene din regiunea nord-est, restul fiind membri ai PSD, a atras atenția că România are de absorbit în următorii patru ani și jumătate 29 de miliarde de euro dar că într-un an și jumătate a absorbit doar 6%.

”Este un dezastru în materie de absorbție de fonduri europene”, a spus Flutur. El a propus ca reprezentanții județelor din regiunea de nord est să fie mai vocali și să ceară guvernului să dea mai multă autoritate regiunilor.

”Am propus ca Agenția de Dezvoltare Rurală cu sediul la Iași să fie alături de noi pentru a pune cap la cap prioritățile de dezvoltare rurală cu cele de dezvoltare urbană. Am propus să cerem guvernului și vicepremierului Costin Borc dacă tot se dorește înființarea unei Agenții de Investiții să se facă o filială și în regiunea de nord est și să se bazeze pe specialiștii de la ADR Nord Est. Ne-am propus de asemenea să facem demersuri la Ministerul Mediului și la Guvern pentru a debloca reabilitarea și construcția de diguri în cea mai expusă regiune la inundații. În fine am cerut o discuție cu furnizorul de energie electrică E.On în regiunea de nord est pentru îmbunătățirea relațiilor cu consumatorii și de asemenea să facem un demers către Guvern și Consiliul Concurenței pentru a stopa monopolurile în industria alimentară, de prelucrare a lemnului care pun în pericol capitalul românesc”, a mai spus președintele Consiliului Județean Suceava.(Alin Dima)


Intră acum și în grupul de