Senatorul Ovidiu Donțu s-a autointitulat presedinte al Organizatiei municipale a PSD Suceava și nu recunoaște deciziile conducerii județene a partidului


Intră acum și în grupul de

Senatorul PSD de Suceava, Ovidiu Donțu, a reacționat luni seara, în cadrul ședinței permanente ordinare a organizației municipale a PSD în care a anunțat că demisia pe care intenționa să și-o dea din funcția de președinte al organizației municipale după eșecul de la alegerile locale nu are nici un efect din punctul său de vedere, motiv pentru care se consideră în continuare președintele Organizației municipale a PSD Suceava.

Senator PSD de Suceava- Ovidiu Dontu
Senator PSD de Suceava- Ovidiu Dontu

Totodată el i-a anunțat pe membrii de partid prezenți în sală că nu recunoaște noua conducere interimară a organizației și implicit decizia Comitetului Executiv județean care a dispus dizolvarea organizației municipale.

Mai mult, potrivit unor surse participante, Donțu a invocat faptul că a fost rugat personal de Victor Ponta să se implice în conducerea organizației municipale a PSD Suceava.

În plus, senatorul Donțu, extrem de supărat că nu a fost plasat de colegii din organizația județeană pe un loc eligibil la alegerile parlamentare din 11 decembrie a anunțat că va contesta toate deciziile legate de stabilirea ordinei pe listele pentru Camera și Senat.

El mai consideră nestatutare toate deciziile luate de noua conducere a organizației municipale a PSD Suceava și a precizat că îl va informa personal pe liderul național, Liviu Dragnea, asupra situației de la Suceava.

”Am constatat ca de pe 6 iunie până astăzi, nu a fost redactat procesul verbal unde s-a discutat despre intenția mea de a demisiona. Astfel, din punct de vedere juridic, mă aflu în situația in care posibila mea demisia să nu fie operabilă. M-am consultat cu colegii pentru ce e de făcut și l-am informat pe președintele organizației județene Ioan Stan. Nu contest rezultatul votului Comitetului Executiv de la Dumbrăveni dar cunosc un candidat la deputați care o va face pe motiv ca au fost numerotate buletine de vot și au fost înmânate în ordinea listei membrilor Comitetului Executiv, fapt ce ne aduce în situația de a nu fi in fața unui vot secret, iar fiecărui membru al CEx putându-i-se cunoaște votul. Am să încerc sa îi conving la viitoarele alegeri pe membrii CEx că sunt un parlamentar util și competent ”, a declarat senatorul Ovidiu Donțu.

Președintele PSD Suceava, deputatul Ioan Stan, a infirmat că Ovidiu Donțu are vreo calitate in conducerea organizației municipale Suceava a partidului.

Dontu la vot

”Președintele organizației municipale PSD Suceava este Dan Ioan Cușnir”, a spus deputatul Ioan Stan, care a precizat că o nouă conducere va fi aleasă atunci când se vor organiza alegeri interne, cel mai probabil după ianuarie 2017. El a evitat să comenteze situația generată în cadrul organizației mnicipale a PSD.

Liderul organizației municipale a PSD, Dan Ioan Cușnir, a spus despre incidentul generat de Ovidiu Donțu că nu dorește să comenteze ”declarații iresponsabile și afirmații mincinoase”.

(Mihai Chira)

 

 

 


Intră acum și în grupul de