Dumitru Pardău renunță la candidatura PNL pentru Senat, iar Sanda Maria Ardeleanu are șanse mici să prindă un loc eligibil. Dan Cadariu și Ioan Bălan deschid listele PNL la Senat, respectiv Camera Deputaților


Intră acum și în grupul de

Listele PNL Suceava sunt aproape de finalizare, dar s-au înregistrat mai multe surprize în ultima perioadă. Dacă până acum pe primul loc la Senat urma să candideze deputatul Dumitru Pardău, acesta a anunțat conducerea partidului că renunță la candidatură din motive personale, au declarat surse din PNL Suceava.

pardau

În aceste condiții, pe primul loc la Senat din partea PNL va candida Dan Cadariu, fost vicepreședinte al CJ Suceava în mandatul 2008-2012. Cadariu a fost ales consilier județean la alegerile din iunie 2016, dar a demisionat din funcție.

Pe locul doi la Senat pe lista PNL ar urma să fie ori fostul senator liberal Orest Onofrei, sau actualul senator PNL, ales inițial din partea PPDD, Vasilica Miron.

Sursele citate au mai menționat că lista de candidați pentru Camera Deputaților va fi deschisă de deputatul liberal Ioan Bălan, vicepreședinte regional al PNL.

Pe locul al doilea ar urma să fie înscrisă pe lista de candidați actualul primar al comunei Iacobeni, Angelica Fodor, care o va înlocui astfel pe actualul deputat Sanda Maria Ardeleanu.

Ardeleanu

Pe locul trei pe lista de candidați PNL Suceava ar urma să fie nominalizat realizatorul TV Bogdan Gheorghiu, susțin sursele liberale.

Locurile patru și cinci ar urma să fie ocupate de omul de afaceri Dumitru Mihalescul și de deputatul Radu Surugiu, dar încă nu a fost stabilită care dintre ei va ocupa locul patru.

Decizia privind listele PNL Suceava ar urma să fie luată joi într-o ședință a conducerii județene.

PNL Suceava susține că are ca țintă să obțină trei locuri de senator și șase de deputat, dar realist ar putea obține maxim două de senator și cinci de deputat.(Alin Dima)

 


Intră acum și în grupul de