Hrana pacienţilor SJU Suceava va fi îmbunătăţită şi diversificată după ce nivelul alocaţiei de hrană a fost majorat de Guvern


Intră acum și în grupul de

Dorinţa este ca pacienţii să nu primească mâncare de acasă, a subliniat purtătorul de cuvânt al SJU Suceava, medicul Mihai Ardeleanu

Purtătorul de cuvânt al SJU Suceava, medicul Mihai Ardeleanu, a declarat, miercuri, că nivelul alocaţiilor de hrană pentru pacienţii din spitalele publice a fost majorat în urma unei hotărâri adoptate de Guvernul României, alocaţiile de hrană ajungând şi până la 19 lei, ultima majorare a acestor alocaţii s-a realizat în urmă cu opt ani.spital flutur rambu ietcu ardeleanu balan scripcaru alice niculica crap  (22)

Ardeleanu a spus că cele mai mari alocaţii de hrană le vor avea pacienţii cu TBC, cu HIV, SIDA, bolnavii diagnosticaţi cu hepatită, bolnavii cu neoplasm, bolnavii arşi .

“Impactul bugetar va fi 2 400 000 de lei pe anşi de 200 000 de lei vechi pe lună, sumă ce va fi alocată din fondurile proprii ale spitalului”, a precizat Ardeleanu.

El a spus că regimul comun cuprinde 2100 de calorii, regimul diabeticilor cuprinde 2800 de calorii, iar regimul medicului de gardă cuprinde 2900 de calorii.

“Sunt 19 regimuri la nivelul spitalului, ce sunt compuse de un dietetician, care organizează în fiecare zi meniurile. Se încearcă o alimentaţie diversificată şi mai îmbunătăţită, astfel încât dorinţa este ca pacienţii să nu primească mâncare de acasă, pentru că nu există la nivelul secţiilor organizate condiţii foarte sigură de prezervare a hranei”, a explicat medicul sucevean.

De precizat este că în şedinţa de Guvern din data de 14 septembrie 2016 a fost adoptată Hotărârea pentru modificarea anexei la Hotărârea de Guvern nr. 429/2008 privind nivelul alocațiilor de hrană pentru consumurile colective din unitățile sanitare publice.

(Liliana Bujdei)


Intră acum și în grupul de