Senatorul Ovidiu Donțu propune majorarea salariilor din administrația publică locală cu 30%, începând din decembrie


Intră acum și în grupul de

Salariile din administraţia publică locală s-ar putea majora cu 30 la sută, începând din luna decembrie, conform unei inițiative legislative depuse de senatorul PSD de Suceava, Ovidiu Donțu.

Potrivit parlamentarului sucevean, legea sa modifică și completează  Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 57/2015 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2016 și prevede că începând cu luna decembrie 2016, salariile de bază ale personalului care ocupă funcţii publice de natura celor teritoriale sau locale se majorează cu 30%.

Totodată, în proiectul prezentat, începând cu luna decembrie 2016, reîncadrarea personalului se face pe funcţiile, gradele/treptele profesionale și gradaţiile corespunzătoare vechimii în muncă, iar în situaţia în care salariile de bază  determinate sunt mai mici decât cele aferente lunii noiembrie 2016, se păstrează cele aferente lunii noiembrie 2016.

ovidiu dontu in Senat (1)Donțu susține în expunerea de motive că a iniţiat această propunere legislativă luând în considerare faptul că în ultima perioada funcţionarii publici sau salariaţii din administraţia publică locală nu au beneficiat de creșteri salariale cum s-a întâmplat în alte domenii la fel de  importante pentru cetăţenii acestei ţări cum ar fi în Sănătate și Educaţie, iar ultima creștere considerabilă fiind în anul 2015, dar  și atunci cu îndeplinirea anumitor condiţii.

Senatorul social-semocrat mai arată că a inițiat acest proiect pentru că OUG 20 din iunie 2016  pentru modificarea și completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvemului nr. 57/2015 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2016, prorogarea unor termene, precum și unele măsuri fiscal-bugetare și pentru modificarea și  completarea  unor  acte normative nu atinge, în reglementare, la un nivel corespunzător, și această zona a sistemului bugetar, cu toate că problemele erau și sunt cunoscute de Guvemul României.

Ovidiu Donțu a menționat că la momentul elaborării acestei iniţiative, proiectul de lege pentru aprobarea OUG 57/2015 a fost deja adoptat de Senat, în calitate de prima Camera sesizată. (N.B.)

 

 


Intră acum și în grupul de