PSD Suceava: Anunțul lui Flutur că se va suplimenta cantitatea de lemn de foc este demagogic și fără fundament pentru că trebuie modificată o Hotărâre de Guvern


Intră acum și în grupul de

PSD Suceava consideră „profund demagogică și lipsită de fundament și finalitate legală” afirmația președintelui CJ Suceava, Gheorghe Flutur, privind suplimentarea cantității de lemn de foc pusă spre vânzare către populație de Direcția Silvică.

Alexandru Radulescu

„Acest neadevăr se înscrie în lungul șir de promisiuni neîmplinite ale președintelui Gheorghe Flutur precum cea în care termina șoseaua de centură a Sucevei în trei luni, sau cea în care promitea până în 2020 cel puțin două autostrăzi (nord-sud, est-vest) care tranzitează județul, cea în care promitea minerilor de la Crucea că această mină nu se va închide, sau cea în care promitea fermierilor suceveni că își vor primi subvențiile în luna iulie”, se arată într-un comunicat al PSD Suceava semnat de vicepreședintele organizației județene, Alexandru Rădulescu.

Social-democrații suceveni menționează că în ceea ce privește cantitatea de lemn de foc sau pentru  construcții pe care Direcția Silvică o poate vinde populației este stipulată exact în HG 617 din 31.08.2016.

„Într-adevăr, această cantitate este insuficientă necesităților locuitorilor județului Suceava, dar singura cale de suplimentare a acestei cantități de lemn este modificarea HG. Acest lucru a fost sugerat  de consilierii județeni PSD care, în ședința de C.J. din 31.10.2016, au solicitat Instituției Prefectului Sucevei să facă demersurile necesare în acest sens pe lângă Guvernul României. Dacă această problemă nu își va găsi rezolvarea dorită (fie din cauza neimplicării Instituției Prefectului, fie din cauza incapacității guvernului actual)  viitorii parlamentari PSD din Suceava vor face  o prioritate din modificarea Regulamentului de Valorificare a masei lemnoase din fondul forestier proprietate publică”, se menționează în comunicatul PSD Suceava.(N.B.)

 


Intră acum și în grupul de