Flutur nu mai vrea ca România să fie piață de desfacere pentru vânzarea a ceea ce produc alte țări


Intră acum și în grupul de

Liderii liberali suceveni care au prezentat, vineri, programul cu care doresc să obțină majoritatea parlamentară în urma alegerilor din 11 decembrie au arătat că un punct important este legat de mediul de afaceri și politica de investiții.iohannis-flutur-orban-4

Candidatul PNL Suceava pentru Senat, Dan Cadariu, a spus că un argument pentru ca sucevenii să voteze PNL este programul de guvernare și în special capitolul mediului de afaceri și investițiilor.

„PNL își propune în următorii patru ani o infuzie de capital de 24 de miliarde de euro în economia noastră de așa manieră încât să fie create locuri de muncă și să fie produse venituri la bugetul de stat”, a spus Cadariu care a arătat că sunt mai multe căi prin care se poate atinge acest obiectiv, una fiind susținerea mediului de afaceri.

El a arătat că PNL propune scăderea TVA la 16 la sută, generalizarea a procentului de 16 la sută și pentru contribuțiile sociale și crede că este onest și corect ca absolut toți actorii economici, inclusiv firmele străine să fie impozitate aici, la sursă.

Ulterior, fiind întrebat dacă firmele străine nu sunt impozitate în România, Cadariu a menționat că acestea folosesc diverse mijloace pentru a exporta profitul.

Totodată, întrebat cum încurajează prin măsuri restrictive investițiile străine, Cadariu a arătat că va trebui ca toate firmele să fie tratate egal, pentru a exista egalitate de șanse.

„Nu putem face o discriminare față de investitorii români”, a spus Cadariu.

Pe de altă parte, liderul PNL Suceava, Gheorghe Flutur a spus că PNL susține investițiile în forță, dar a menționat că atunci când se vorbește de investori străini sau români nu trebuie făcute diferențe.

El și-a exprimat încrederea că se va da drumul legii parteneriatului public-privat, „pentru că trăim într-o Europă liberă”, și e nevoie de astfel de parteneriate și că se dorește tratament egal.

„Altfel  te transformi în piață de desfacere pentru vânzarea a ceea ce produc alte țări. Acest lucru trebuie să fie și o ofensivă a României către alte țări, nu doar să fi cumpărător de produse din afară”, a spus Flutur care a subliniat că trebuie să fie tratat egal capitalul român și străin.(Alin Dima)


Intră acum și în grupul de