Rectorul USV propune dezvoltarea de programe de studiu cu diplomă dublă în cadrul Consorţiului Universităţilor din Republica Moldova, România şi Ucraina


Intră acum și în grupul de

Rectorul Universităţii “Ştefan cel Mare” Suceava, prof.univ.dr.ing. Valentin Popa, a propus la reuniunea anuală a Consorţiului Universităţilor din Republica Moldova, România şi Ucraina, desfăşurată la Iaşi, dezvoltarea programelor de studiu cu diplomă dublă, organizarea unei conferinţe anuale în domeniul socio-uman şi economic, dar şi creşterea mobilităţilor Erasmus pentru universităţile din România în relaţiile cu universităţile din Ucraina şi Republica Moldova.

Valentin Popa

Popa a declarat, vineri, pentru NewsBucovina că, în vederea extinderii colaborării academice între universităţile care fac parte din acest consorţiu, a propus dezvoltarea programelor de studiu cu dublă diplomă astfel încât studenţii români din Moldova şi Ucraina, dar şi cetăţenii ucraineni şi moldoveni să obţină diplome europene.

Rectorul sucevean a mai propus organizarea unei conferinţe ştiinţifice anuale în domeniul socio-uman şi economic, care să aibă un caracter itinerant, dar şi extinderea activităţilor în cadrul campionatului anual de fotbal şi pentru universităţile din Iaşi şi Chişinău, în condiţiile în care, până în prezent, această competiţie se desfăşura, prin rotaţie, la universităţile din Suceava, Cernăuţi şi Bălţi.

Popa a precizat că în cadrul reuniunii anuale organizate la Iaşi a propus şi începerea demersurilor pe lângă Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice pentru creşterea mobilităţilor în programe de tip Erasmus pentru universităţile din România în relaţiile cu universităţile din Republica Moldova şi Ucraina.

De precizat este că în perioada 10-12 noiembrie 2016, la Universitatea „Al. I. Cuza” din Iaşi se desfăşoară reuniunea anuală a universităților membre ale Consorţiului Universităţilor din Republica Moldova, România şi Ucraina.

În cadrul acestei reuniuni sunt analizate rezultatele şi perspectivele de cooperare academică a universităților ce fac parte din consorţiu, atât în domeniul educației, cât şi al cercetării științifice.

La întrunirea de la Iaşi participă reprezentanţi ai Universităţii de Stat “Alecu Russo”din Bălţi, ai Universităţii “Yurii Fedkovici” din Cernăuţi, ai Universităţii de Stat din Chişinău, Universităţii “Ştefan cel Mare” Suceava, precum şi ai Universităţii “Al.I.Cuza” Iaşi şi Universităţii Naționale de Arte “George Enescu” Iaşi.

Acest consorțiu a fost constituit în anul 2011 la Iași prin decizia celor șase universități.

(Liliana Bujdei)


Intră acum și în grupul de