Traian Băsescu este prezent la Suceava la lansarea candidaților PMP pentru alegerile parlamentare


Intră acum și în grupul de

Aproximativ 1000 de persoane il asteapta pe Traian Basescu la Casa Culturii din Suceava pentru lansarea candidatilor PMP Suceava.

 

pmp-basescu-olarean-popovici-andronache-100

Fostul presedinte al Romaniei este asteptat pe scena de un cuplu imbracat in costume populare, care il va intampina cu paine si sare.

Basescu a ajuns pe scena.

Corneliu Popovici, presedinte PMP Suceava, candidat la Camera Deputaților:

”Sufletele le avem fierbinti ca si dorinta de a arata tuturor ca putem si ca vom intra in Parlament. Celor care cred ca in politica nu ai sanse decat daca minti o sa le aratam ca putem daca le spunem adevarul chiar daca e dureros.

Imi aduc aminte cum pe scena Traian Basescu ii tragea alaturi de el pe Flutur si pe Tariceanu. Acum vad ca vocatia de tradator e la PDL si cea de mincinos la PSD.pmp-basescu-olarean-popovici-andronache-14

Colegii de la UNPR au avut experienta unei relatii cu un partid mare, PSD, care i-a mintit. Va spun ca buturuga mica va rasturna carul mare.”

Popovici prezinta candidatii pentru alegeri, dupa ce in prealabil au vizionat un film rezumat cu parcusul politic al lui Basescu.

”Stiu cum luptati si cum va mobilizati, dragii mei trebuie sa reusiti.”

Marian Andronache, viceprimarul Sucevei, candidat PMP la Camera Deputaților:

”Inteleg ca azi sunt la moda tehnocratii. Daca esti tehnocrat, esti iubit si ridicat in rang. Liderii partidelor istorice se lauda cu achizitiile noi. Va spun un secret. Nu s-a inventat acum roata. Stiti cine a fost primul politician care a cerut ca politicienii cu state vechi sa faca un pas in spate? E Basescu. Partidele trebie sa aiba oameni bine pregatiti si care sa preia posturile din administratie.pmp-basescu-olarean-popovici-andronache-31

Am ales PMP pentru ca am incrdere intr-un partrid nou condus de oameni ca Basescu. Am incredere ca in PMP experienta mea deschide ochi si urechi.

Nu am nici o sansa sa conving CL Suceava sa construiasca alte crese in Suceava desi cerinta e imensa. Nu am nici o sansa fara o lege in acest sens.

Noi avem un canducator si nu o poza. Avem toate motivele sa luptam si vom arata ca stim a lupta. Citind presa la cafea azi dimineata am vazut ce se intampla pe scena politica suceveana. Partidele mari deja isi impart mandatele de parlamentar. PSD au amanetat doua la Senat si cinci de deputati, PNL zicea prin Gorghiu ca a vorbit cu sotul la telefon si vrea doi senatori si sapte deputati. Deja am intrat in judetul Botosani.

Ce le spun eu. Sa stie de pe acum ca un mandat de senator si doua de deputat sunt ale PMP. Sa le fie clar. Restul le apartine si sa le imparta cum vor ei.”

Aurel Olarean, candidat PMP la Senat:

”M-a batut gandul sa imi vad de treburile mele. Am avut mari lupte politice cu CL Radauti. Sunt mandru ca am realizat multe lucruri in oras in perioada in care Basescu a dat tarii un premier care a dat bani judetului. Cineva se lauda cu fondurile, dar Guvernul si premierul Basescu l-a pus.pmp-basescu-olarean-popovici-andronache-38

Voi fi alaturi de Basescu pana la capat. Domnule presedinte, va spun ca Bucovina va iubeste si va stimeaza.

Noi vom duce o munca grea si avem mult de lucru, dar sunt convins ca noi vom castiga. Am mare incredere ca Basescu va ajunge premierul Romaniei.”

Siegfried Mureşan, prim-vicepreşedinte PMP:

”Am venit aici sa va spunem ca in vremuri tulburi pentru regiunea in care ne aflam, tara are nevoie de oameni politici curajosi.

Trebuie repus judetul Suceava pe harta. Tot aud ca aeroportul de aici trebuie modernizat. Asta se va intampla doar cu sprijin parlamentar PMP.pmp-basescu-olarean-popovici-andronache-47

Va cer sa iesiti cu totii din casa sa vorbiti cu familiile, cu rudele si colegii de serviciu si sa le spuneti ca Suceava e un judet de dreapta. Aici ati fugit intotdeauna de PSD. Solutia nu poate veni decat de la dreapta, dar doar PMP e capabil sa opreasca venirea la putere a PSD-ului.

PNL nu poate opri singur venirea PSD. Are nevoie de PMP si sa spuneti sucevenilor ca garantia pentru ca PSD sa nu vina la Guvernare e un vot pentru PMP.”

Presedintele executiv al PMP Eugen Tomac a inceput discursul facand o gluma cu faptul ca si-ar fi uitat discursul in masina si ca ar trebui sa mearga sa il ia. Gluma nu a prins foarte bine la sala.

Eugen Tomac:

”Nu e o batalie usoara, e cea mai importanta batalie pe care trebuie sa o duca partididul nostru pentru ca dupa 11 decembrie respectul si reforma sa nu lipseasca din Parlament. E la moda sa fii profesionist si om politic cu simtul responsabilitatii si care stie exact ce vrea cand ajunge in Guvern. Clasa politica e plina de oameni care uita de angajamentele luate in fata oamenilor.pmp-basescu-olarean-popovici-andronache-48

In 2012 ne-am trezit cu un monstru numit USL. Artizanii lui au disparut de pe scena politica. Daca PSD inseamna raul in politica pentru ca unde guverneaza pe plan local sunt cele mai subdezvoltate localitati. Nu ca PNL ar fi mai de treaba. Acolo sunt mari probleme care tin de caracter.

Ciolos nu e un independent venit de pe luna in viata romaneasca. Desi spune ca nu se implica in politica, el e cap de afis pentru PNL.

PSD si PNL au votat impotriva celor 9 milioane de romani care au iesit la vot si au dorit 300 de parlamentari.

In premiera va spun ce ma mahneste foarte mult. In 2013 am cerut infiintarea unei comisiii speciale de adevar care sa cerceteze un lucru care e din nefericire trecut in uitare. E vorba de masacrul de la Fantana Alba, cand 3000 de bucovineni din Bucovina anexata, care nu doreau sa fie cetateni ai URSS au fost mintiti, dusi in poiana si omorati. Oameni nevinovati care nu vroiau URSS.  Doream sa aflu adevarul despre ce a fost atunci.

Aceasta comisie nu s-a constituit pentru ca PNL nu a dorit sa isi nominalizeze membrii din grupul lor parlamentar. Nu voi renunta insa la adevar.”

Sala vizioneaza un nou film cu implicarea lui Basescu in Bucovina.pmp-basescu-olarean-popovici-andronache-55

Traian Basescu:

”Mai e putin si vine 11 decembrie. De buna seama aceasta campanie e una in care avem sansa sa realizam un scor bun la nivel national, cu 2 cifre.

Avem lucruri pe care le dorim a fi facute pentru romani. Suntem cei care au avut curaj sa isi puna in program unirea cu Moldova.

Votul de zilele trecute din Moldova arata ca 48% dintre moldoveni sunt pro-europeni si majoritatea din ei – unionisti. In cinci ani unirea e realitate.

Cand am ajuns presedinte, se acordau tarilor arabe mai multe burse pentru studenti decat Moldovei. Am modificat asta cu Boc.pmp-basescu-olarean-popovici-andronache-64

Dupa 60 de ani de sovietizare a Moldovei si de intoxicare despre Romania s-a trecut la un program de redesteptare a romanismului in Moldova. Nu cred ca Dodon va interzice tinerilor sa invete in Romania sau sa ceara cetatenia romana. Convingerea mea e ca in 5-6 ani, unirea se va produce in mod natural cu unionistii majoritari. Prima masura in cazul unei guvernari va fi infiintarea unui minister al reintregirii nationale. Asa cum a avut Germania.

Eu i-as spune lui Iohannis ca asta e un obiectiv de tara, reunificarea tarii si intregirea ei pana la Nistru.

O sa auziti la toti ca vor strazi si cai ferate. Eu zic sa privim mai bine in societate. Sunt  convins ca vom face strazi si cai ferate.

Cea mai mare ingrijorare a oamenilor politici e problema natalitatii. Cu evolutia negativa, Romania va avea doar 16 milioane de cetateni.

Vom avea ca alternativa sa importam musulmani de pe unde vom apuca. Am vazut ce se intampla in tarile din UE unde e afectata fibra crestina.

Mamele nu isi pot lasa copiii in nesiguranta si sa mearga la servicu. Un program national de crese si gradinite poate da incredere mamelor.

O cifra neplacuta e abandonul scolar,  în crestere cu 19 %. Cum va arata tara cu 42 % analfabeti functionali peste 20 de ani?

O reforma curriculara e obligatorie astfel incat copiii sa nu fie papagali care repeta texte si formule fara sa le inteleaga continutul.

E clar ca si ajutoarele sociale trebuie regandite. Degeaba marim ajutoarele pentru ca acesti copii vor ramane tot saraci, caci sunt fara scoala.pmp-basescu-olarean-popovici-andronache-75

Daca nu avem grija de natalitate-educatie si sanatate natiunea nu are nici o sansa. Sa avem curajul sa o spunem. Priviti acum si la sanatate.

Ma mir ca abia dupa Colectiv politicienii si ziaristii au aflat de infectiile nosocomiale din spitale. Foarte interesant.

Dupa Colectiv, le afla si ministrul Santatii. In 2012 am vrut sa promovez o noua lege a sanatatii. Ce a facut sistemul mafiot din sanatate? A scos oamenii in strada. Azi, dupa Colectiv si reactiile oamenilor, cei care au blocat reforma nu au fost decat niste ticalosi. In Romania se pierd anual 60000 de vieti in situatii cand ar trebui salvate. Medicii spun ca se pierde anual populatia unui oras ca Giurgiu.

O alta prioritate e reimpadurirea zonelor defrisate. E clar ca fondul forestier e in declin masiv.

O proritate e legata de infrastructura rutiera si agricola. Vedem toti efectele incalziri globale. Sustinem reluarea a doua proiecte, Canalul Dunare-Bucuresti si canalul Siret-Baragan. Irigatiile sunt extrem de importante.

Le urez succes celor care vor candida si ii asigur pe adversari ca am luptat cu ei 10 ani si sunt gata sa mai lupt inca 10. Asa cum spuneam ca am ingenuncheat sistemul dar nu l-am invins, el trebuie pus la dispozitia cetateanului.

Cand nu dai sistemului obiective sistemul lucreaza pentru el. Cand nu are obiective, ce face sistemul? Se fac doctori. Asa se innobileaza ei. Te trezesti cu o initiativa de pensii speciale. Isi dau sporuri speciale, stabilesc ca un an de serviciu face cat doi la pensie”.

Basescu a inchis lansarea candidatilor si a plecat dupa ce a salutat toata delegatia de pe scena.


Intră acum și în grupul de