Clotilde Armand, la Suceava: ”În satele și orașele mici din România nu e nevoie de politicieni”


Intră acum și în grupul de

Vicepreședintele USR Clotilde Armand, care s-a aflat joi într-o vizită în județul Suceava,  a declarat, că nu mai vrea ca politica să fie atât de implicată în viața cotidiană a românilor și că în localitățile mici nu e nevoie de politicieni.

„Noi, ce vrem, este să depolitizăm România. În satele și orașele mici din România nu e nevoie de politicieni. Exact așa. Toată lumea știe cine e cel mai bun gospodar”, a spus Clotilde Armand, care a arătat că în localitățile mici toată lumea știe cine ar trebui să fie primar și că nu e normal ca acesta să se afilieze unui partid ca PSD sau PNL pentru a obține fonduri.

Ea a mai spus că trebuie făcută descentralizarea astfel încât localitățile să nu mai depindă de Consiliul Județean.

Armand a exemplificat cu patru comune din județul Constanța cu primari independenți pe care le-a vizitat la 1 decembrie și a spus că aceștia sunt nevoiți să se înscrie în  PSD pentru a obține fonduri de la Consiliul Județean în vederea finanțării unor proiecte.

Vicepreședinteel USR a spus că primarii independenți respectivi  au cedat pentru că au nevoie de bani, unul pentru a face puțuri, altul pentru un drum.

Clotilde Armand a arătat că pentru a obține bani din cota de TVA, respectivii primari trebuie să se afilieze politic deși și locuitorii din acele localități au contribuit cu TVA.

Întrebată cum dorește să depolitizeze România prin promovarea unui partid politic, Armand a explicat că USR este o platformă.

„Am încercat prin multe alte metode. Am fost în stradă, am protestat, nu a fost suficient. Am dat în judecată am câștigat procesele și nu au fost puse în execuție. Am fost candidați independenți, dar ne trebuia de trei ori mai multe voturi decât pentru un partid pentru a fi ales. Am făcut un partid local și partidele parlamentare nu au acceptat să voteze renumărarea voturilor. Am înțeles”, a spus Armand.

Ea a arătat că USR își dorește să ajungă în Parlament pentru a vota reducerea numărului de parlamentari conform referendumului consultativ din 2009.

„Cum am votat în 2009? A fost aplicat acest lucru? Noi vom ajunge în Parlament pentru a vota să fie mai puțini parlamentari. Pentru asta e nevoie să fim în Parlament”, a spus Armand.

Ea a spus că pentru Parlament monocameral va trebui modificată constituția.

„Ceea ce a fost votat de oameni trebuie respectat”, a spus vicepreședintele USR.

Clotilde Armand a mai declarat că nu se consideră un politician, ci un profesionist și a explicat că atunci când în mediul privat angajezi o persoană nu vorbești despre ceea ce promite că va face, ci ceea ce a făcut până acum.

Ea a arătat că, din păcate, politicienii actuali nu vor să vorbească despre trecut, ci doar despre proiectele de viitor, în timp ce cei din USR arată că au realizări în activitatea lor.

Armand a vorbit și de activitatea sa atât la firme din SUA, Franța, Germania, dar și în România, arătând că a lucrat nouă ani pentru Gas de France, actuala firmă Engie, care a preluat Distrigaz Sud și a spus că a eficientizat după privatizare Distrigaz Sud astfel încât din cei 1.700 de angajați au mai rămas 700 atunci când a părăsit firma. (A.D.)


Intră acum și în grupul de