Candidatul PSD-ALDE, Sorin Grindeanu, desemnat de Klaus Iohannis să formeze Guvernul

Președintele Klaus Iohannis a semnat, vineri dimineața, decretul prin care îl desemnează pe Sorin Grindeanu pentru funcția de prim-ministru.

”Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat vineri, 30 decembrie a.c., decretul privind desemnarea domnului Sorin Mihai Grindeanu în calitate de candidat la funcţia de prim-ministru, pentru a cere votul de încredere al Parlamentului asupra programului şi listei noului Guvern, potrivit art. 103 alin. (2) din Constituţia României, republicată”, anunță Administrația Prezidențială.

Premierul desemnat are la dispoziție zece zile să-și constituie echipa guvernamentală pe care o va prezenta Parlamentului pentru a cere votul de încredere.

Președintele PSD Suceava, senatorul Ioan Stan susține că Sorin Grindeanu are profil de prim ministru, că este foarte aplicat și are rezultate foarte bune în ceea ce a întreprins până acum.

„Este tânăr, energic, loial”, a spus Stan.

Sorin Grindeanu este președinte al CJ Timiș ales după alegerile locale din 2016.

El a fost ministru al Comunicațiilor în Guvernul PSD condus de Victor Ponta și a fost deputat PSD în perioada 2012-2016.

Sorin Grindeanu s-a născut în 5 decembrie 1973, la Caransebeş, este absolvent al Universităţii de Vest Timişoara, Facultatea de Matematică, Secţia Informatică (1992 – 1997), apoi, timp de un an, a urmat studii aprofundate, specializarea Baze de Date, Universitatea de Vest Timişoara, Facultatea de Matematică, Secţia înformatică.

În 1999 a avut o bursă Tempus pe o perioadă de 3 luni la Universitatea Bologna – Italia, în domeniul statistică socială, iar în 2001 a făcut specializări în domeniul : Educaţia adulţilor la Institutul für Erwahscnenbildung din Frankfurt – Germania, Universidade de Aveiro, Portugalia, Metropolitan Leeds University, Marea Britanie.

 

 

 

În perioada octombrie 1998 – octombrie 2000 a fost preparator la Universitatea de Vest Timişoara, Facultatea de Sociologie şi Psihologie, apoi timp de un an a fost asistent la Universitatea de Vest Timişoara, Facultatea de Sociologie şi Psihologie, din noiembrie 2001până în ianuarie 2004 a fost director la Direcţia pentru Tineret şi Sport  Timiş.

 

El a fost viceprimar al municipiului Timișoara din 2008 până când a fost ales deputat în 2012.

 

(Alin Dima)