Noul prefect de Suceava ar urma să fie propus de PSD.Numele vehiculate pentru funcție: Ionel Murariu sau Mirela Adomnicăi


Intră acum și în grupul de

Noul prefect de Suceava ar urma să fie nominalizat la propunerea PSD în condițiile în care ALDE va avea doar cinci posturi de prefect în țară, potrivit unor surse politice.

 

Conform surselor citate, în PSD Suceava se vehiculează pentru funcția de prefect numele lui Ionel Murariu, actual șef al centrului local APIA Suceava, dar și a directorului executiv al AJOFM Suceava, Mirela Adomnicăi.

Această funcție ar fi fost dorită de fostul senator PSD Ovidiu Donțu, care a fost și șef al Cancelariei prefectului de Suceava, Florin Sinescu în anul 2012.

Potrivit surselor politice pentru funcția de prefect de Suceava se are în vedere nominalizarea unui funcționar public, iar cele mai mari șanse le-ar avea șeful centrului local APIA Suceava, Ionel Murariu.

Pe de altă parte, sursele citate au menționat că de preferat ar fi fost Mirela Adomnicăi, care este jurist și are experiență atât politică, după ce a activat și ca deputat, dar și administrativă, după ce a condus instituții județene descentralizate, dar că aceasta ar fi lăsat să se înțeleagă că nu își dorește funcția.

Mirela Adomnicăi ar fi trebuit să fie deputat, fiind desemnată de colegii de partid să ocupe locul al doilea pe lista PSD pentru Camera Deputaților, dar lista inițială a fost modificată de conducerea centrală a partidului, locul al doilea fiind ocupat de Maricela Cobuz.

Președintele PSD Suceava, senatorul Ioan Stan, a respins informațiile legate de nominalizarea viitorului prefect.

El a declarat că nu există discuții în prezent privind înlocuirea conducerea Prefecturii Suceava și că Guvernul abia a fost învestit și că altele sunt problemele care sunt în atenția Executivului.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, preşedinte al Camerei Deputaţilor, admite că s-ar putea schimba legislaţia astfel încât prefecţii să fie numiţi politic, respectiv să fie membri de partid.

„După ce Guvernul se va ocupa de problemele urgente acum şi în paralel de legea bugetului, este posibil să ajungem la asta, pentru că s-ar putea ca această măsură inclusă în strategia guvernului tehnocrat să fie bună. Ei au prins asta în strategia de reformă a administraţiei locale. Este o variantă. E foarte posibil să ajungem la concluzia asta, pentru că de fapt suntem într-o mare ipocrizie care, vezi Doamne, sunt funcţionari publici, dar de fapt sunt puşi politic”, a declarat Dragnea, la Palatul Parlamentului, întrebat dacă doreşte să schimbe legislaţia ca prefecţii să fie numiţi politic, să fie membri de partid.


Intră acum și în grupul de