Dan Ioan Cușnir: Echipa PSD, pregătită să susțină orice proiect de dezvoltare a municipiului Suceava ce îmbunătățește calitatea vieții sucevenilor

Echipa PSD Suceava este pregătită să susțină orice proiect de dezvoltare a municipiului, însă manifestarea unei voințe politice depinde de un set de criterii după care vom evalua fiecare inițiativă, a anunțat, joi, președintele organizației municipale PSD Suceava, Dan Ioan Cușnir.

Astfel, social-democrații arată că inițiativele  trebuie să dovedească o îmbunătățire cuantificabilă a calității vieții sucevenilor, că  îndeplinirea inițiativei nu trebuie să producă un impact negativ în calitatea vieții din alte sectoare de activitate sau zone geografice, sau impactul este atenuat de măsuri stricte, iar  inițiativa respectă principiul utilizării eficiente a resurselor și costul de oportunitate este cât mai mic.

PSD Suceava mai arată că proiectele propuse de Ion Lungu trebuie analizate independent.

 

Astfel, Cușnir arată că reabilitarea Parcului Șipote este esențială pentru îmbunătățirea infrastructurii recreative a orașului.

„Cu toate acestea, este nevoie de un angajament ferm că situația existentă a spațiilor verzi nu va fi neglijată, că administrația va iniția un demers paralel de creștere a densității și calității spațiilor verzi pe fiecare sector, că amenajarea urbanistică nu are de suferit și că există un plan de amenajare a Parcului Șipote.  PSD Suceava își pune întrebarea de ce a ajuns Suceava un oraș care nu are un Registru al Spațiilor Verzi și nu respectă nici cele mai scăzute standarde privind spațiile verzi. De aceea, nu va susține o manevră contabilă prin care vom compromite și mai mult calitatea aerului și aspectul orașului, altfel vom ajunge să întrunim indicatorii prin scăderea populației, nu prin creșterea suprafețelor de verdeață”, se arată în comunicat.

 

Dan Ioan Cușnir mai adaugă că pădurea Zamca nu poate fi transferată municipalității fără o argumentare solidă, fără o explicație privind un plan de amenajare sau privind beneficiile aduse sucevenilor.

„Din analiza noastră preliminară, pădurea Zamca se află pe un versant cu o diferență de nivel care nu permite o amenajare eficientă în scop de agrement. Așteptăm, în acest sens un argument privind sustenabilitatea și fezabilitatea acestui demers”, se menționează în document.

Totodată, în ceea ce privește Sala Polivalentă, PSD Suceava susține că acesta este un proiect care trebuie să completeze infrastructura culturală și economică a orașului.

„Pentru a fi un succes, sala trebuie dimensionată corect, cu o analiză cost- beneficiu robustă și un plan convingător de utilizare. Înainte de a ne pronunța, așteptăm un concept mai detaliat privind acest proiect”, se mai arată în comunicat.

 

De asemenea, PSD Suceava face un apel lui Ion Lungu și consilierilor locali PNL să demonstreze responsabilitate în propunerile pe care le fac privind bugetul municipiului Suceava.

„Declarațiile recente ale reprezentanților PNL ridică serioase semne de întrebare privind înțelegerea nevoilor reale ale sucevenilor și stabilirea unor priorități. De exemplu, înainte de a ne acuza că nu susținem fotbalul sucevean, pentru că ne opunem unei instalații de nocturnă de UN MILION DE EURO pe Stadionul Areni, să explice sucevenilor cum au ajuns fotbalul sucevean și stadionul din Areni în această situație deplorabilă în acești 14 ani de când sunt administrate de  Ion Lungu sau cum va acoperi datoriile de UN MILION DE EURO, din 2016 către școli și grădinițe”, susține PSD Suceava.

În același document semnat de președintele organizației municipale PSD Suceava, Dan Ioan Cușnir, se arată că înainte de a căuta vinovați pentru modul în care au fost administrate aspecte esențiale ale orașului îl roagă pe primarul în funcție, domnul Ion Lungu, să își amintească faptul că, prin fiecare decizie eronată amanetează viitorul sucevenilor și nu al lui.(Alin Dima)