Partidul Verde Suceava propune programul „O natură sănătoasă” de protejare a pădurii și munților, estimând că după afectarea zonei Mestecăniș urmează Rarău


Intră acum și în grupul de

Partidul Verde organizația Suceava a anunțat că va propune realizarea unui program „O natură sănătoasă” de protejare a pădurii și munților, estimând că după afectarea zonei Mestecăniș urmează Rarău.

„Verzii suceveni propun actualului guvern un program intitulat ”O natură sănătoasă” prin care să se promoveze mai puternic ideea de protejare a pădurii și a munților noștrii”, se arată într-un comunicat de presă semnat de președintele PV Suceava, Dan Acibotăriță.

El arată că dacă se vor continua, în unele zone din România, o exploatare fără logică a lemnului și se va merge doar pe dorința de profit, copiii noștri vor vedea pădure doar în poze și să ne întrebe ”de ce nu am avut grijă de ea”

„În județul Suceava, de exemplu, în unele zone unde s-au exploatat/tăiat lemnul cei de Direcția Silvică au înțeles că trebuiesc plantați puieți, pentru regenerare, societatea civilă a dat și ea o mână de ajutor, dar din nefericire cei care fură lemnul sucevean nu au asemenea gânduri și balanța nu-i cea pozitivă. De obicei cei care șterpelesc lemnul nu se afișează la drum, ci merg în „inima muntelui” de unde-l taie în liniște. După ce face prăpăd, pleacă fără să-i pese de ceva. Și uite așa avem șanse mari ca o parte din pădurea bucovineană să o mai vedem doar în poze. Este valabil și pentru munți. Din nefericire vârful Mestecăniș este terminat, îl va umple cu gunoaie pe veci, în zona Poiana Negrii s-a exploatat, nu-i mare lucru să nu se orienteze și spre Rarău. În cazul în care societatea civilă nu se trezește, ușor, ușor dispare frumusețea munților”, se arată în comunicat. (Alin Dima)


Intră acum și în grupul de