Deputatul PSD de Suceava, Maricela Cobuz, contrapune măsurile bune ale Guvernului Grindeanu celor care protestează în stradă ce s-au lăsat manipulați de unii reprezentanți ai societății civile și opozanților politici


Intră acum și în grupul de

Organizația Femeilor Social-Democrate din Municipiul Suceava s-a întâlnit joi, într-o ședință extraordinară în cadrul căreia s-a dezbatut activitatea Guvernului Grindeanu și măsurile luate de acesta, anunță Organizația de Femei Social Democrate a Municipiului Suceava.

În plenul ședinței, președintele OFSD din municipiul Suceava, deputatul PSD Maricela Cobuz a prezentat activitatea Guvernului dintr-o altă perspectivă, se arată într-un comunicat în care se menționează că deputatul a prezentat măsurile bune luate de Executiv în folosul cetățenilor.

Ea a spus că pe lângă aceasta, a fost prezentat Bugetul adoptat săptămâna aceasta și a precizat că sunt prevăzute în structura bugetară majorări pentru domeniul sănătate și educație, domenii care au primit în plus față de anul trecut cu 3,5 miliarde lei respectiv 3,3 miliarde lei, însumând un total de 33,8 miliarde de lei și 25,02 miliarde de lei.

Pentru domeniul sănătate a fost necesară suplimentarea fondului bugetar datorită creșterii salariale pentru personalul medical, dar de asemenea a fost suplimentată alocația bugetară pentru acoperirea cheltuielilor cu cele 12 molecule de medicamente gratuite sau compensate care vin în sprijinul persoanelor cu afecțiuni oncologice, hematologice și ale pacienților bolnavi de hepatită C cu grad de firboza 4.

„Suplimentarea alocației bugetare pentru sănătate s-a făcut și datorită necesității de construire a unor spitale regionale și de dotare a fiecărui spital județean cu un computer-tomograf dar și necesității achiziționării de vaccinuri pentru copii în valoare totală de 774 milioane de lei. Doamna deputat Maricela Cobuz a mai adus la cunoștință că anul acesta Guvernul dorește să doteze șapte spitale cu acceleratoare liniare pentru tratarea cancerului”, se arată în comunicat.

Ea a arătat că pentru domeniul educație a fost necesară suplimentarea alocației bugetare datorită creșterilor salariale, pentru demararea programului ”masa caldă” pentru elevi și necesității finalizării unor lucrări a 15 grădinițe, construcția de noi școli, grădinițe și creșe pentru copii.

Printre principale măsuri prezentate în cadrul ședinței au mai fost cele de respectare a programului PSD din campania electorală respectiv: creșterea bursei de la 83 de lei la 201 lei și transportul gratuit pentru studenți, creșterea salariului minim la 1450 de lei, creșteri salariale în administrația locală, în educație, sănătate și pentru actori.

Totodată ea a arătat că s-a decis și sreșterea punctului de pensie de la 871 de lei la 1000 de lei și creșterea pensiei minime de la 400 de lei la 520 de lei dar și eliminarea CASS-ului pentru pensionari și a fost crescută indemnizația lunară minimă pentru concediul de creștere a copilului de la 1062 la 1232 lei. Deputatul Maricela Cobuz a arătat că au fost aprobate prin PNDL credite de angajament în valoare de 2.30 miliarde pentru construcția a 5000 de obiective de apă canal și drumuri, construirea și modernizarea a 2500 de creșe și grădinițe, modernizarea a 2000 de școli care sunt momentan fără aviz de funcționare, construcția a 30 de cămine studențești și a 1500 de locuințe pentru tineri. Au fost eliminate de asemenea și 102 taxe nefiscale, printre care cea de eliberare a pașaportului civil, a cazierului judiciar sau taxa de timbru de mediu.

„În cele din urmă, doamnele Organizației Municipale a Femeilor Social-Democrate Suceava și-au exprimat nemulțumirea față de cetățenii care au protestat pentru demiterea Guvernului Grindeanu, precizând că persoanele care au ieșit în stradă și-au exprimat nemulțumirile lor personale și nu au avut strict legătură cu OUG nr.13 și modificarea Codului penal. Aceștia nu au apreciat măsurile importante adoptate de legislativ la început de lună și s-au lăsat manipulați orbește de unii reprezentanți ai societății civile și a opozanților politici”, se arată în finalul comunicatului.(Alin Dima)


Intră acum și în grupul de