Alexandru Băișanu despre părinții care vin la proteste în stradă cu copiii: Nu aș face lucrul acesta pentru nimic în lume


Intră acum și în grupul de

Președintele ALDE Suceava, deputatul Alexandru Băișanu, a declarat, marți după amiaza, la România TV, că nu ar aduce copiii la protestele din stradă și a subliniat că nu ar face așa ceva niciodată.

În cadrul emisiunii s-a discutat despre faptul că sunt depuse mai multe plângeri în țară față de părinții care și-au adus copiii, în stradă, la proteste și că în acest fel a fost încălcată bunăstarea și interesul superior al copilului.

În context, deputatul Alexandru Băișanu a spus că nu consideră normală participarea copiilor la astfel de proteste.

El a spus că fiica lui cea mare, care are 17 ani, a participat la competiții de echitație în această perioadă a protestelor și nu la proteste și a menționat că el a încercat să-și  îndrume copiii să aibă activități extrașcolare.

„Nici un părinte normal la cap nu merge cu copiii în piață la proteste care generează tensiuni”, a spus Băișanu.

El a menționat că nu ar face astfel de gesturi care să pună în pericol copiii.

„Nu aș face lucrul acesta pentru nimic în lume”, a spus Alexandru Băișanu.

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Copilului strânge date din teritoriu despre sesizările primite cu privire la părinţii care şi-au dus copiii la proteste, relatează Digi24.ro.
Într-o adresă trimisă în marți dimineaţă, Protecţia Copilului cere ca până miercuri, la ora 16.00, direcţiile locale să trimită numărul de sesizări şi ce măsuri au luat în aceste cazuri.
Decizia vine după ce, la Protecţia Copilului, au ajuns mai multe sesizări anonime privind participarea copiilor la manifestaţiile antiguvernamentale.
Un articol din legea pentru protecţia copilului specifică faptul că părinţii nu-şi pot folosi copiii pentru interesul propriu. Articolul a fost invocat de Protecţia Copilului pe 8 februarie, într-un comunicat de presă adresat celor care merg la proteste însoţiţi de copii.


Intră acum și în grupul de