PSD rămâne fără trei consilieri în Consiliul Local Suceava până când decizia de excludere a primului supleant de pe lista de candidați devine executorie


Intră acum și în grupul de

Cei trei consilieri locali PSD care ar urma să preia mandatele în locul celor care au demisionat și a celui care a fost exclus din partid nu vor putea să-și intre în atribuții până când decizia de excludere a primului supleant, Dan Apetroaie, devine executorie.

Astfel, fostul fotbalist Florin Cristescu, secretarul organizației municipale Iulia Fuior și fostul lider al tinerilor social-democrați din organizația municipală Suceava a PSD, Gabriel Buciac ar fi trebuit să preia în ședința de joi, 23 februarie, mandatele de consilier local în locul demisionarilor Eugen Girigan și Cornel Grosar și a lui Cristian Boberschi exclus din partid.

Primul supleant de pe lista PSD Suceava, Dan Apetroaie, a fost exclus și el din partid, iar pentru a putea începe procedurile de înlocuire a consilierilor, Secretariatul Consiliului Local Suceava a solicitat ca PSD să prezinte o decizie executorie prin care Dan Apetroaie, primul supleant, a fost exclus din partid.

Biroul Permanent Județean al PSD Suceava a decis în decembrie 2017 excluderea din partid a consilierului local Cristian Boberschi pentru că nu a respectat deciziile organizației și a doi supleanți de pe lista PSD pentru Consiliul Local Suceava, respectiv a lui Dan Apetroaie și Dumitru Rusu pentru că nu s-au implicat în campania electorală pentru alegerile parlamentare din 11 decembrie.

Cristian Boberschi a contestat la Comisia de etică a PSD decizia de excludere și a formulat și o acțiune în instanță împotriva deciziei de înlocuire din funcția de consilier local.

Dan Apetroaie a depus o contestație față de decizia de excludere la Comisia de etică a PSD.

În aceste condiții, PSD va rămâne o perioadă fără cei trei consilieri locali.

În urma alegerilor din iunie 2016, PSD a obținut în Consiliul Local Suceava un număr de opt consilieri locali din cei 23.(Alin Dima)


Intră acum și în grupul de