PSD rămâne fără trei consilieri în Consiliul Local Suceava până când decizia de excludere a primului supleant de pe lista de candidați devine executorie

Cei trei consilieri locali PSD care ar urma să preia mandatele în locul celor care au demisionat și a celui care a fost exclus din partid nu vor putea să-și intre în atribuții până când decizia de excludere a primului supleant, Dan Apetroaie, devine executorie.

Astfel, fostul fotbalist Florin Cristescu, secretarul organizației municipale Iulia Fuior și fostul lider al tinerilor social-democrați din organizația municipală Suceava a PSD, Gabriel Buciac ar fi trebuit să preia în ședința de joi, 23 februarie, mandatele de consilier local în locul demisionarilor Eugen Girigan și Cornel Grosar și a lui Cristian Boberschi exclus din partid.

Primul supleant de pe lista PSD Suceava, Dan Apetroaie, a fost exclus și el din partid, iar pentru a putea începe procedurile de înlocuire a consilierilor, Secretariatul Consiliului Local Suceava a solicitat ca PSD să prezinte o decizie executorie prin care Dan Apetroaie, primul supleant, a fost exclus din partid.

Biroul Permanent Județean al PSD Suceava a decis în decembrie 2017 excluderea din partid a consilierului local Cristian Boberschi pentru că nu a respectat deciziile organizației și a doi supleanți de pe lista PSD pentru Consiliul Local Suceava, respectiv a lui Dan Apetroaie și Dumitru Rusu pentru că nu s-au implicat în campania electorală pentru alegerile parlamentare din 11 decembrie.

Cristian Boberschi a contestat la Comisia de etică a PSD decizia de excludere și a formulat și o acțiune în instanță împotriva deciziei de înlocuire din funcția de consilier local.

Dan Apetroaie a depus o contestație față de decizia de excludere la Comisia de etică a PSD.

În aceste condiții, PSD va rămâne o perioadă fără cei trei consilieri locali.

În urma alegerilor din iunie 2016, PSD a obținut în Consiliul Local Suceava un număr de opt consilieri locali din cei 23.(Alin Dima)