Băișanu la Antena 3 după ce Curtea Constituțională a admis sesizarea lui Tăriceanu privind ancheta DNA pe OUG 13: Un liberal adevărat trebuie să lupte cu injustiția din justiție


Intră acum și în grupul de

Președintele ALDE Suceava, deputatul Alexandru Băișanu, a comentat, luni, în direct la Antena 3 decizia Curții Constituționale care a admis sesizarea formulată de președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, care cerut Curții Constituționale să constate un conflict de natură constituțională în cazul anchetei DNA privind elaborarea și emiterea OUG 13/2017.

Alexandru Băișanu, invitat în platoul televiziunii Antena 3, a urmărit în direct anunțul făcut de președintele CCR, Valer Dorneanu, care a spus că s-a admis cererea lui Călin Popescu Tăriceanu întrucât a fost o ingerință a procurorilor în activitatea puterii executive și că nu a fost respectat principiul separației puterilor în stat.

Invitat să comenteze această decizie, Alexandru Băișanu, a ținut să sublinieze că acțiunea întreprinsă de Călin Popescu Tăriceanu pentru reintroducerea normalității a fost un gest firesc al unui intelectual, al unui liberal autentic.

„Este ceea ce trebuie să facă un intelectual, un liberal autentic. Să lupte cu injustiția din justiție”, a spus Alexandru Băișanu.

Curtea Constituţională  a dezbătut sesizarea privind un posibil conflict juridic de natură constituţională între Guvern şi DNA, depusă în urmă cu aproximativ trei săptămâni de preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, care susţine că anchetarea de către procurorii anticorupţie a modului în care a fost elaborată OUG 13 este o încălcare a puterii executive de către puterea judecătorească.

Călin Popescu Tăriceanu a explicat că OUG 13/2017 a abordat o temă de politică penală a statului român, „ori, măsurile de politică penală se află în competenţa exclusivă a Parlamentului şi a Guvernului, alte autorităţi publice, inclusiv autoritatea judecătorească, pot exprima puncte de vedere în această materie, pot şi trebuie să fie consultate, dar nu pot avea putere de interferenţă, de amestec discreţionar, inclusiv de urmărire penală, nici a structurilor Parlamentului, nici a structurilor Guvernului, se menţionează în sesizarea trimisă Curtea Constituţională a României”.


Intră acum și în grupul de