Modernizarea drumurilor județene Panaci-Bilbor și Văleni-Stânișoara-limita cu județul Neamț se ridică la circa 20 milioane de euro cu durată de execuție de doi ani


Intră acum și în grupul de

Consiliul Județean Suceava urmează să decidă, marți, asupra indicatorilor tehnico-economici pentru modernizarea mai multor trasee de drumuri județene între care Panaci-Bilbor și Văleni –Stânișoara-limita cu județul Neamț.

 

Astfel, potrivit proiectului de hotărâre de Consiliu Județean, pentru modernizarea DJ 174 C Panaci-Bilbor de la kilometrul 0 la kilometrul 3+660, aflat la limita dintre județul Suceava cu județul Harghita, în extremitatea nordică a munților Bistriței, este necesară suma de 26,4 milioane de lei.

Prin modernizare se are în vedere reparații la un pod cu o lungime de 41,6 metri și 3,66 de kilometri de drum județean.

Lucrarea ar urma să fie realizată în 24 de luni pe parcursul a trei ani.

Prin modernizarea acestui drum, distanța dintre Panaci și Bilbor se reduce cu 110 kilometri.

În ceea ce privește reabilitarea DJ 209 B, Văleni- Stânișoara-Iesle-limita cu județul Neamț, investiția este estimată la 50,78 de milioane de lei.

Prin această investiție ar urma să fie modernizați 14,6 kilometri de drum județean, construite două poduri noi din beton armat și reparate alte șase poduri din beton armat.

Lucrarea ar urma să se deruleze pe parcursul a 24 de luni în decurs de trei ani.

Ambele proiecte de modernizare a drumurilor județene urmează să fie promovate pentru a fi finanțate prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL) (Alin Dima)


Intră acum și în grupul de