Lungu cheamă parlamentarii suceveni prin intermediul prefectului la o întâlnire pentru a-i convinge să inițieze o lege prin care 156 de ha de pădure să fie transferate Primăriei Suceava


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat, miercuri, că a discutat cu prefectul Constantin Harasim care să invite parlamentarii de Suceava la o dezbatere, în 17 martie, în care să-i convingă să inițeze și să susțină în Parlament adoptarea unei legi prin care 156 de hectare de pădure din apropierea municipiului să treacă în proprietatea Primăriei Suceava.

Lungu a spus într-o conferință de presă că în luna decembrie a fost emisă o hotărâre de Consiliu Local de principiu pentru preluarea unor suprafețe de fond forestier  în municipiul Suceava. El a arătat că solicitarea este pentru 156,28 de hectare, din care 50,56 de hectare în zona Cetate, iar restul în zona Zamca.

„Doresc să avem discuție cu toți parlamentarii de Suceava, cei 14 ai partidelor politice și cei doi ai minorităților poloneză și italiană astfel încât să se inițieze un proiect de lege care să fie votat în Parlament”, a spus Lungu.

El a declarat că dacă nici acum nu se transferă aceste terenuri nu știe când mai poate fi realizat acest transfer.

„Avem un acord de principiu din partea Romsilva care sunt de acord în principiu să se transfere aceste suprafețe de teren la Primăria Municipiului Suceava și se stipulează că aceste păduri sunt păduri special amenajate în scop recreativ, păduri-parc”, a spus primarul.

El consideră că sunt premizele întrunite pentru a transfera aceste păduri la municipiul Suceava.

„E nevoie de voință politică, e nevoie de un proiect de lege care să treacă prin Parlament”, a declarat Lungu.

El a făcut un apel tuturor parlamentarilor județului Suceava să sprijine acest demers al municipalității să primească aceste suprafețe de pădure în proprietate astfel încât acestea să fie întreținute și să se poată amenaja zone de agrement.

Ion Lungu și-a exprimat încrederea că prefectul de Suceava va sprijini acest demers.

El a explicat că a făcut solicitarea prin prefect să nu se intepreteze politic pentru că altfel se răspunde unei invitații din partea reprezentantului guvernului în teritoriu și altfel unei invitații făcute de primarul PNL al Sucevei.

 


Intră acum și în grupul de