Liderul ALDE Suceava, Alexandru Băișanu: După ce a anunțat scumpirea încălzirii, Ion Lungu pregătește scumpirea apei potabile


Intră acum și în grupul de

Președintele ALDE Suceava, deputatul Alexandru Băișanu, a declarat, vineri, într-o conferință de presă, că după ce primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunțat scumpirea gigacaloriei la 240 de lei pentru populație, pregătește să anunțe și scumpirea apei potabile.

„Domnul Lungu a anunțat scumpirea gigacaloriei pentru cetățenii municipiului Suceava. Am rămas uimit de ceea ce se întâmplă și evident i-aș spune ce i-am spus acum un an: Vezi Ioane că ai ajuns la vorba mea că nu tu, ci societatea privată adusă în locul Termica, va scumpi gigacaloria?”, a spus Băișanu.

El îi propune primarului Ion Lungu să se gândească la referendumul privind investiția privind centralele termice de apartament, propunere pe care el a făcut-o și care nu a fost luată atunci în considerare.

„Am trecut de campania electorală. Atunci a spus că nu se scumpește gigacaloria, iar după câteva luni după alegeri vedem că prețurile vor crește. Eu cred că sucevenii au nevoie de sprijinul administrației locale și nu doresc ca primarul să devină zapciu care să jecmănească oamenii în interesul unei societăți private”, a spus deputatul.

El a mai spus că îi propune domnului Ion Lungu să încerce să devină primar și să aducă în discuția opiniei publice posibilitatea ca Primăria să investească odată pentru totdeauna în centrale termice de apartament pentru cei care nu au, iar după aceea fiecare dintre cetățeni să consume în funcție de nevoi.

„La urechile mele a ajuns și informația că domnul Ion Lungu nu e numai zapciu pe gigacalorie ci va fi zapciu și pe apă și am înțeles că prețul pentru apă va crește cu 18 la sută. Ceea ce mi se pare o anormalitate”, a spus Băișanu.

El a mai declarat că a constatat că toate acțiunile primarului au legătura cu momentele legate de campaniile electorale.

„Am observat fenomenul sportiv. Înainte de alegeri echipa de fotbal, echipa de handbal, câștiga, erau bani de la Primărie. După ce se termina campania electorală, echipa de handbal- pas cu banii, echipa de fotbal-pas cu banii, ajungeau la retrogradare. Cu un an înainte de alegeri, iar eram gospodari, iar țineam la sportul sucevean. Așa și cu căldura, așa și cu apa. Înainte de campanie, primarul Ion Lungu e cu mocăieli cât se poate, iar după campanie scumpiri masive iar suceveanul trei ani uită. Ar trebui ca Ion Lungu să fie mai atent la ceea ce face cu viitorul nostru pe lungă durată și nu pe scurtă durată”, a conchis liderul ALDE Suceava. (Alin Dima)


Intră acum și în grupul de