Cușnir este îngrijorat de Planul urbanistic pentru zona centrală în condițiile în care aspectul orașului a fost afectat de „14 ani de arhitectură haotică marca Ion Lungu”


Intră acum și în grupul de

Președintele organizației municipale PSD Suceava, Dan Ioan Cușnir, a declarat că proiectul propus de primarul Ion Lungu privind Planul Urbanistic de Detaliu(PUD) pentru zona centrală a municipiului este propus dezbaterii în condițiile în care municipiul nu are aprobat Planul Urbanistic General și nici măcar Registrul Spațiilor Verzi.

Cușnir a declarat, joi, într-o conferință de presă, că în ultima şedinţa ordinară a Consiliului Local Suceava, primarul Ion Lungu cu sprijinul „necondiţionat, imoral şi ilogic” al consilierilor PNL a aprobat o nouă construcţie pe domeniul public, pe ultimii 28 metri pătrați din spaţiul verde rămaşi nefolosiţi în zona Policlinica Areni.

„Nu cred că mai este necesar să ne readucem aminte cum arată stradă principala a Sucevei după 14 ani de arhitectură haotică marca Ion Lungu PDL/PNL”, a spus Cușnir.

El a adăugat că aici se ajunge dacă nu reuşim să rezistăm „invaziei grobianismului şi amatorismului în administrarea oraşului”.

„În faţă nepăsării şi a lăcomiei, cu toţii trebuie să rezistăm, inclusiv primarul Ion Lungu”, a spus liderul social-democrat sucevean.

Totodată, el a atras atenția privind proiectul PUD al zonei centrale.

Cușnir a spus că această iniţiativă apare deşi Suceava este în ilegalitate neavând Planul Urbanistic General aprobat şi nici măcar Registrul Spaţiilor Verzi.(Alin Dima)


Intră acum și în grupul de