Liderul ALDE Suceava, Ovidiu Milici: Apreciez dăruirea lui Harșovschi pentru fluidizarea traficului, dar lucrurile mari încep cu pași mici și propun să începem cu lărgirea părții carosabile


Intră acum și în grupul de

Liderul organizației municipale ALDE Suceava, consilierul local Ovidiu Milici, a salutat dăruirea viceprimarului Lucian Harșovschi pentru fluidizarea traficului în municipiul Suceava, dar consideră că ar trebui început cu lucururi mai mici cum ar fi lărgirea părții carosabile.

„Apreciez tot efortul și toată dăruirea pe care domnul viceprimar Harșovschi o are pentru fluidizarea traficului. Se vede că este inginer de profesie și se zbate pentru acest lucru. Multe din lucrurile propuse de domnia sa sunt foarte complicate. Eu aș propune lucruri absolut simple pentru fluidizarea traficului”, a spus Milici în cadrul emisiunii Exclusiv 90 de minute de la Bucovina TV unde viceprimarul Lucian Harșovschi a prezentat planul de instituire de sensuri unice pe bulevardele principale ale municipiului.

Astfel, liderul sucevean al ALDE a dat ca exemplu situația din zona Policlinicii unde o bandă este blocată de taxiuri și a propus ca acestea să fie mutate în parcarea din apropiere pentru ca prima bandă a străzii să fie liberă.

El a mai spus că și stațiile de autobuz care nu au alveole corespunzătoare generează blocaje din cauză că în perioadele de trafic intens oprirea unui autobuz în stație provoacă blocarea unui sens de mers, situație întâlnită în cartierul Obcini, dimineața, când toată lumea duce copiii la școală.

„Sunt lucruri la îndemână care sunt foarte simple”, a spus Milici.

El a mai arătat că de câțiva ani strada Mitropoliei s-a lărgit cu o bandă și că s-a constatat că nu a fost afectat traficul pietonal.

„Câți ani ne-au trebuit să ne dăm seama că nu afectăm traficul pietonilor și că s-a creat o lărgire a străzii și o fluidizare a traficului?” a spus consilierul local.

El consideră că pentru fluidizarea traficului sunt soluții care nu costă foarte mulți bani, dar că este nevoie de voință.

„Apreciez în mod nedisimulat și foarte sincer că viceprimarul Harșovschi se zbate sincer pentru aceste probleme. Începutul lucrurilor mari se face însă cu pași mici”, a spus Milici.

Întrebat cum apreciază propunerea privind instituirea sensurilor unice pe bulevardele din municipiu, Milici a răspuns că „așa cum România nu este Elveția, nici Suceava nu e Brașov”, făcând referire la faptul că se încearcă instituirea unor sensuri unice la fel ca în Brașov.

Intervenind telefonic în cadrul emisiunii, sociologul sucevean Adrian Botezatu, a spus că ideea sensurilor unice este foarte bună.

„Să ne uităm la sensul de la Șcheia unde s-a instituit această măsură în zona Rozita și s-a rezolvat problema și nimeni nu mai are de comentat”, a spus Botezatu.

El consideră că sistemul de sensuri unice pe bulevarde va rezolva cea mai gravă problemă din Suceava, respective locurile de parcare.

„Este singura soluție de a multiplica consistent locurile de parcare în municipiu și această soluție cu sensurile unice mi se pare absolut salutară”, a spus Botezatu.

Viceprimarul Lucian Harșovschi a spus că este nevoie de măsuri curajoase pentru a fi realizată fluidizarea traficului rutier în municipiu.

„Trebuie să fim curajoși și să facem ceva.  Va trebui să luăm măsuri curajoase, argumentate, parafate de specialiști și care vor trebui impuse”, a spus Harșovschi.(N.B.)

 


Intră acum și în grupul de