Liga Tinerilor Profesori Social-Democrați din Suceava vrea să își aducă aportul la îmbunătățirea sistemului de învățământ și a legislației din educație


Intră acum și în grupul de

Prima întrunire a comitetului coordonator a Ligii Tinerilor Profesori Social-Democrați din județul Suceava, unde au participat reprezentanți ai tinerilor profesori social democrați din tot județul s-a desfășurat, joi, a anunțat PSD Suceava printr-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, coordonatorul judetean prof. Andreia Iuliana Păștinaru (Liceul Teoretic „Ion Luca”, Vatra Dornei) și coordonatorul executiv, prof. Iulian Darabă (profesor Colegiul Național ”Nicu Gane” Fălticeni) au expus celor prezenți, rezultatul discuțiilor purtate cu ministrul Educației, prof. univ. dr. Pavel Năstase care s-a arătat interesat de soluționarea problemelor din educație, sugerându-le, totodată, profesorilor nu doar să semnaleze probleme ci chiar să propună rezolvări și să vină cu idei noi care să ducă la creșterea calității învățământului.

”Personal, cred cu tărie în obiectivele aceastei ligi și mă bucur că a devenit realitate și la nivelul județului Suceava. Am pornit pe acest drum hotărâta fiind să adun de la colegii profesori din PSD, și nu numai, problemele ridicate de corpul profesoral din județul Suceava care necesită rezolvare, dorindu-mi împreună cu colegii mei să fim cât mai activi, cât mai implicați, iar împreună să ne aducem aportul la îmbunătățirea sistemului de învățământ și a legislației din domeniul nostru de activitate. Le mulțumesc pe această cale colegilor din TSD Suceava pentru încrederea pe care mi-au acordat-o și sper să nu îi dezamăgesc”, a declarat coordonatorul județean al Ligii Tinerilor Profesori Social-Democrați din Suceava, Andreia Iuliana Păștinaru.

Liga Tinerilor Profesori este un organism de consultare și dialog pe probleme de învățământ, atât pe plan județean, cât și național, iar printre obiectivele ligii se numără: identificarea nevoilor cadrelor didactice și transmiterea acestora către instituțiile competente, creșterea calității în educație, promovarea valorilor social-democrate și europene prin intermediul parteneriatelor între școli, interjudețene, naționale și internaționale, facilitarea comunicării între sistemul local și sistemul central.

Intră acum și în grupul de