Cușnir: O eventuală candidatură la Primăria Suceava a rectorului Valentin Popa mă bucură. El recunoaște performanța, dar nu în fanfară și folclor


Intră acum și în grupul de

Liderul organizației municipale PSD Suceava, Dan Ioan Cușnir, a declarat, joi, că o eventuală candidatură la Primăria Suceava a rectorului Universității Suceava, Valentin Popa, îl bucură pentru că acesta va ști să recunoască performanța.

Întrebat în conferință de presă cum comentează o eventuală candidatură a lui Valentin Popa la funcția de primar al Sucevei, Dan Ioan Cușnir a răspuns făcând referire la aprecierile pe care le-a făcut Vasile Alecsandri, „bardul de la Mircești” când i se spunea că Mihai Eminescu este un scriitor mai mare ca el: ”Cu-atât mai bine țării, și lui cu-atât mai bine”.

„Dacă rectorul Valentin Popa se va hotărî să candideze este o veste bună pentru că el va ști să recunoască și să recompenseze performanța”, a spus Cușnir care a adăugat că astfel nu vor fi apreciate doar fanfara și folclorul.

Întrebat dacă PSD a avut discuții cu rectorul Valentin Popa în vederea unei eventuale colaborări în acest sens, Dan Ioan Cușnir a evitat să spună, el menționând doar că nu are astfel de informații.

Rectorul Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava, prof. univ. dr. ing. Valentin Popa, a declarat, miercuri seara, la Bucovina TV, că a primit o ofertă „foarte tentantă” de a se înscrie într-un partid și că se gândește dacă o va accepta, arătând că ar fi interesat mai mult de o candidatură locală, deși este greu să îl contracareze pe actualul primar Ion Lungu în condițiile în care el vrea să încuajeze munca și nu ajutoarele sociale.

El a arătat că până acum niciun partid nu a fost interesat să îi facă o ofertă, dar că cel mai recent partid de pe scena politică Pro-România, i-a făcut o ofertă foarte tentantă.

„Nu am hotărât nimic”, a spus Popa care a menționat că deocamdată nu are ce alege, iar oferta Pro-România este cea mai bună, extraordinară, pentru că este singura.

 

Întrebat dacă „ușa e deschisă” pentru astfel de oferte, Valenti Popa a spus că de vreme ce a primit o ofertă, înseamnă că ușa a fost deschisă.

 

„Nu am luat nicio decizie în acest sens, dar sunt onorat că s-a gândit cineva și la mine să-mi facă o propunere”, a spus rectorul care a precizat că oferta tentantă care i s-a făcut înseamnă că i s-a propus să conteze foarte mult într-o structură de partid la nivel național.(N.B.)


Intră acum și în grupul de