Suceava va avea Grădină Botanică ce va fi înființată începând din acest an de Universitatea Suceava. USV va realiza, în premieră, un „acoperiș verde” pentru Aula E


Intră acum și în grupul de

Municipiul Suceava va avea Grădină Botanică ce urmează să fie înființată începând cu acest an de Universitatea Suceava, a anunțat, miercuri, la Bucovina TV, rectorul USV, prof.univ. dr. ing. Valentin Popa, care a mai spus că o altă premieră este realizarea unui „acoperiș verde” la Aula E.

„Începem să facem primele lucrări în Campusul II”, a anunțat Valentin Popa care a menționat că în acest campus sunt foarte multe investiții de realizat, fiind prevăzute 19 obiective.

„Grădina Botanică va fi primul obiectiv ce va fi început anul acesta. Banii sunt alocați deja, trebuie să intre în cont. Avem de plantat peste 400 de pomi”, a spus Popa.

El a arătat că vor fi trasate aleile și plantați pomii, apreciind că circa 26 la sută din suprafață va fi plantată anul acesta cu pomi mai mari și mai mici care trebuie să crească, iar anul viitor vor fi realizate și aleile.

„Avem un proiect de 200.000 de lei, din care 140.000 de lei pentru plantarea de copaci”, a spus Valentin Popa care a anunțat că Universitatea va realiza un proiect în premieră, respectiv va face un „acoperiș verde”, cel de de la frumoasa Aulă E .

„Nu vreau să spun mai multe”, a adăugat rectorul care a spus doar că „acoperișul verde” va fi unul ce folosește soluții noi și va fi finalizat până în luna noiembrie.

Rectorul USV a mai declarat că al doilea obiectiv în Campusul universitar II vor fi cele două cămine studențești cu 900 de locuri de cazare finanțat prin Compania Națională de Investiții.

În campusul universitar II care este amplasat în zona Moara, cu o suprafață de 30 de hectare, sunt prevăzute investiții pentru clădirile facultăților de Silvicultură și Educație Fizică și Sport, o sală polivalentă, două cămine pentru studenți, un restaurant, grădină botanică și un parc dendrologic, dar și centru de transfer tehnologic și incubatoare de afaceri.(N.B.)


Intră acum și în grupul de