Ioan Bălan îi răspunde senatorului Ioan Stan: Incompetența PSD la guvernare este confirmată de îngrijorările mediului de afaceri sau de cele ale pensionarilor

Vicepreședintele PNL, deputatul de Suceava Ioan Bălan, i-a răspuns, joi, liderului PSD Suceava, senatorul Ioan Stan, care a respins criticile aduse de acesta guvernării PSD și îi atrage atenția senatorului social-democrat că măsurile anunțate de Guvernul PSD au generat probleme atât în ceea ce privește cursul valutar sau cotațiile bursiere, dar sunt în același timp văzute cu îngrijoare atât de mediul de afaceri cât și de pensionari.

Ioan Bălan a declarat că senatorul Ioan Stan se comportă ca și cum tocmai ar fi sosit în țară dintr-un lung concediu și nu prea știe ce s-a întâmplat în ultimul timp, din punct de vedere politic, în țară.

Liderul liberal arată că senatorul socialist se folosește de o marotă, cu oameni răi, care, în trecut, „ar fi măcelărit” pensiile și uită să vorbească de realitățile la zi, când actualul Guvern și-a propus desființarea Pilonului II de pensii.

„De aceea, mă simt obligat să-i aduc la cunoștință colegului meu de Parlament, senatorul Ioan Stan, că Guvernul domniei sale, adică al PSD, care a fost condus de Sorin Grindeanu, tocmai a fost demis prin moțiune de cenzură inițiată tot de PSD. Motivul invocat: incompetența. Incompetența Guvernului în ansamblul său”, a subliniat Ioan Bălan.

Vicepreședintele PNL a arătat că Ioan Stan vorbea de îngrijorările sale, dar acestea există în continuare și, în mare parte, ele sunt preluate de la așa-zișii „beneficiari” ai măsurilor propuse de guvernul PSD.

„Mă refer la renunțarea la cota unică de 16 la sută pe venit și introducerea unei cote pe cifra de afaceri. În ceea ce privește anunțul cu desființarea Pilonului II de pensii private al ministrului de Finanțe, Ionuț Mișa, acesta a fost primit cu îngrijorare de cei care au contribuit la acest fond și văd decizia ca o bătaie de joc la adresa lor”, a menționat Ioan Bălan.

Liderul liberal i-a cerut senatorului PSD Ioan Stan să vadă și cum s-a reflectat în cursul valutar sau în cotațiile bursiere anunțurile guvernului.

„Domnule senator, vă rog să verificați ce efect au avut pentru Bursă și pentru cursul valutar acțiunile guvernului PSD în ultimele zile. Vă rog să vedeți cum percep pensionarii măsurile propuse de ministrul de Finanțe Ionuț Mișa și, dacă nu e îndeajuns, vă rog să întrebați oamenii de afaceri de cota de impozit pe cifra de afaceri. Asta, dacă doriți să vedeți și ce gândește <<opinia publică>>”, a conchis Ioan Bălan.

 

loading...