PSD Suceava acuză că primarul Ion Lungu ia decizii „la nervi”: Ion Lungu şi PNL continuă războiul împotriva Sucevei și a sucevenilor


Intră acum și în grupul de

Organizația municipală PSD Suceava consideră că primarul Ion Lungu i-a decizii la nervi și că mutarea grădiniței din cartierul Obcini în Ițcani este o asemenea decizie, considerând că acesta continuă războiul împotriva Sucevei și a sucevenilor după majorările de taxe la salubritate și de creștere a prețului gigacaloriei.

Vă prezentăm intergal comunicatul de presă semnat de președintele organizației municipale PSD Suceava, Dan Ioan Cușnir.

 

„În această vară, Ion Lungu şi PNL, le-au făcut cadou sucevenilor creșterea taxei pentru salubritate cu 80%, de la 5 la 9 lei/persoană/lună, dar și creșterea prețului gigacaloriei cu 35%, de la 178 la 240 lei/Gcal. Bonus pentru locuitorii din Cartierul Obcini, în plină criză de nervi în timpul ședinței de Consiliu Local de ieri 31.08.2017, Ion Lungu și PNL amenința cu mutarea Grădiniței ce urma să se construiască  în Obcini, în cartierul Ițcani. Au vreo importanță criterii precum: natalitatea, numărul de copii, media de vârstă pe fiecare cartier sau deciziile se iau în funcție de crizele de nervi pe care, în  ultimul timp, Ion Lungu nu şi le mai poate stăpâni.

 

Insistența Primarului Ion Lungu și a consilierilor PNL privind construirea grădiniței  din Obcini în curtea Şcolii Generale nr. 9, indică deja un interes ascuns și alte jocuri de culise, în niciun caz preocuparea pentru nevoile comunității. Nu credem că nivelul de superficialitate a ajuns atât de mare încât nu s-a găsit nicio altă soluție pentru această problemă. A analizat Ion Lungu și alte variante? De ce nu a organizat un Referendum în Cartierul Obcini, pentru a înțelege nevoile și dorințele reale ale cetățenilor?

 

Situația este cu atât mai absurdă cu cât din nou consilierii PSD sunt acuzați că blochează dezvoltarea orașului cu voturi politice și că se dorea „binele comunității”, când de fapt societatea civilă și-a exprimat foarte clar poziția. Noi nu am mai văzut niciodată elevi, inclusivi olimpici, să participe la o ședință de consiliu local și să dovedească un asemenea spirit civic. Cu 11 voturi pentru, 3 abțineri şi 8 împotrivă, acest proiect de hotărâre nu a avut nici măcar majoritate simplă (se pare că Ion Lungu a pierdut majoritatea în Consiliul Local) dar domnul Lungu s-a supărat pe copiii din Obcini și mută acum grădinița în Ițcani, ca și cum orașul este al lui.

 

Cartierul Obcini are nevoie în continuare de grădiniță, dar una realizată în condiții de legalitate, care sa respecte normele europene de 20 mp pentru fiecare copil preșcolar și pentru care beneficiile sunt mai mari decât costurile. Un singur lucru este clar: pe Ion Lungu nu-l interesează sucevenii și nu-l ating cartonașele roșii date de comunitate. Mereu va găsi o scuză pentru impotența a peste 14 ani de conducere a administrației locale și dacă o poate pune pe seama opoziției politice, o va face.

 

În timp ce Ion Lungu și PNL sunt în război cu Sucevenii, noi Consilierii Locali PSD şi Organizația Municipală PSD Suceava vom face „Totul pentru Suceava”!

 

Dan Cușnir, Președinte Organizația Municipală  PSD Suceava

Totul pentru Suceava!”


Intră acum și în grupul de