Nechifor la România TV: Vor dispărea foarte multe din pensiile speciale. În ceea ce privește Pilonul II trebuie să ne asigurăm că va exista randament


Intră acum și în grupul de

Deputatul PSD de Suceava, Cătălin Nechifor, a declarat, luni, la România TV că prin legea pensiilor trebuie să se asigure că cei care contribuie la Pilonul II de pensii vor avea asigurată suma depusă și că vor avea și beneficii și crede că o mare parte din pensiile speciale vor dispărea.

Nechifor a declarat în emisiune că Guvernul nu va afecta Pilonul II de pensii, dar că dorește să se asigure că fondurile de investiții vor avea randament pentru ca românii să aibă pensii decente.

El a arătat că ministrul Muncii va transmite pentru a fi dezbătut și aprobat în Parlament proiectul Legii pensiilor și consideră că principiul pentru calcularea pensiilor să fie în funcție de contributivitate.

„Cred că vor dispare foarte multe din acele pensii speciale”, a spus Nechifor.

El a spus că deja în Senat se discută textul unei ordonanțe guvernamentale prin care se plafonează pensiile care erau calculate în funcție de salariu și nu de contribuție.

Deputatul PSD a explicat că pensia specială respectivă nu se diminuează, dar nici nu va crește o perioadă de timp.

„Vom merge treptat. Cel mai important este ca statul român să nu mai vină cu subvenție pentru fondul de pensii, dar e important și ca acele fonduri de investiții să aibă randament ca noi toți să fim liniștiți când vom fi la pensie”, a spus Nechifor.


Intră acum și în grupul de