Ioan Stan despre TVA split: Au motive să fie supărați cei care și-au plătit taxele. Evazioniștii sunt nemulțumiți, dar economia la negru este de peste 35 la sută


Intră acum și în grupul de

Președintele PSD Suceava, senatorul Ioan Stan, a declarat, în cadrul emisiunii Exclusiv 90 de minute, că în ceea ce privește introducerea TVA split de la 1 octombrie, facultativ și obligatoriu de la 1 ianuarie, au motive să fie supărați cei care și-au plătit taxele și crede că nemulțumiți vor fi evazioniștii.

Stan a spus în cadrul emisiunii că în cazul „TVA defalcat” au motive să fie supărați investitorii mici și mijlocii care au fost serioși și și-au plătit taxele.

„Nemulțumiți sunt evazioniștii”, a spus Stan.

El a adăugat că a discutat și cu persoane autorizate și că evaluarea sa este că economia la negru este de peste 35 la sută.

„Cu ani în urmă discutam cu reputatul economist, președintele Curții de Conturi, Nicolae Văcăroiu care avansa o sumă mult mai mare”, a spus Stan.

El a explicat că pentru reducerea evaziunii a fost scăzut  TVA la 5 la sută la pâine, 9 la sută la alimente, iar după ce o perioadă au fost achitate taxele,  „au spus ca să nu-l plătească nici pe acesta”.

Ioan Stan a dat exemplul personal, vorbind despre pensiunea pe care o are de 14 ani și care este în fiecare an pe primul loc pentru valoarea taxelor și impozitelor, iar alte pensiuni care sunt situate în zone turistice și vad mai bun plătesc taxe mai puține către stat, ceea ce dovedește că există evaziune și în acest domeniu.

 

 

 


Intră acum și în grupul de