Liderul PMP Suceava, Corneliu Popovici, pune în discuție majoritatea PNL-PMP din Consiliul Local Suceava criticând atitudinea PNL și îndeamnă PSD să-și asume guvernarea locală


Intră acum și în grupul de

Președintele executiv al organizației județene PMP Suceava, Corneliu Popovici, a declarat, vineri seara, la Conferința de alegeri a organizației municipale PMP Suceava că vocea PMP în Consiliul Local Suceava nu este auzită și că deși proiectele majorității sunt aprobate cu „voturile de aur” ale PMP, popularii suceveni  nu sunt băgați în seamă.

Popovici a explicat că doar un noroc a făcut ca PMP să beneficieze de doi consilieri locali în urma scorului obținut în alegerile locale din vara anului trecut și că această situație a fost generată de o greșeală a PSD care și-a retras un candidat de pe listă subliniind că, în caz contrar, majoritatea era a PSD.

El s-a întrebat unde este PMP în Consiliul Local Suceava în condițiile în care au fost aprobate 530 de proiecte de hotărâre cu cele două „voturi de aur” ale PMP, iar primarul liberal nu a evidențiat că se bazează pe PMP și că tot ceea ce se face în oraș îi aparține.

„Avem viceprimar. Aveam viceprimar și fără sprijinul PNL”, a spus Popovici.

El a arătat că apără un interes al partidului care nu este vizibil și a ajuns ca PMP să se transforme în remorca PNL în municipiul Suceava.

Liderul popularilor suceveni a amintit și de o declarație făcută de liderul PSD Suceava, Dan Ioan Cușnir, care a spus că primarul Ion Lungu ar fi fost dispus să ofere cei doi viceprimari PSD, dar că a fost refuzat și că nu a auzit ca primarul să dezmintă deși a trecut jumătate de an de atunci.

Popovici a mai spus că și proiectul electoral al lui Marian Andronache privind pădurea-parc Șipote a fost preluat de primar și că atunci când i s-a propus ca întreg grupul parlamentar PMP să sprijine proiectul de lege acesta a spus că nu vrea ca proiectul să fie politizat și să apară doar că PNL este interesat.

Liderul PMP Suceava a răbufnit și a spus că nu este o colaborare corectă.

„Să te folosești de mine și să pară că numai tu să câștigi? Să îți dau cele două voturi când dai comanda?”,a  întrebat Popovici care a spus că de acum proiectele importante vor fi discutate înainte în partid și se va decide cum se va acorda votul și că nu vor mai vota doar cum cere PNL.

„Nu stăm înclinați în fața PNL sau PSD”, a spus Popovici care a arătat că partidul trebuie să fie independent și a subliniat că ștampila partidului e la sediul PMP și nu la PSD sau PNL.

Totodată, Corneliu Popovici a menționat că sâmbătă se desfășoară conferința municipală de alegeri la PSD Suceava și le-a transmis acestora să-și dea jos haina de opoziție și să își asume guvernarea locală.

El a spus că PSD este la guvernare și că va trebui să fie la putere și local pentru că acum „banii de la București se opresc la Fălticeni” și nu ajung la Suceava.

Vicepreședintele PMP, deputatul Petrică Movilă, a completat și a arătat că la Piatra Neamț PMP constituise majoritatea cu PSD, dar pentru că nu a funcționat așa cum își doreau s-a făcut o altă majoritate, pe proiecte, cu PNL.


Intră acum și în grupul de