Gheorghe Flutur acuză PSD de ipocrizie când a majorat salariile fără să aloce și banii care sunt luați de la investițiile locale: Este șmecheria lor de a tăia cu mâna consilierilor locali bruma de dezvoltare


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a acuzat PSD de ipocrizie prin faptul că a decis majorarea salariilor fără să aloce fonduri și s-a ajuns ca autoritățile locale să-și decidă singure blocarea dezvoltării prin tăierea investițiilor pentru a se putea asigura plata salariilor.

Flutur a spus în cadrul Forumului Administrației Locale care s-a desfășurat, sâmbătă, la Iași, că acum se asistă la descentralizare fără resursă.

„Majorăm salariile. Facem act de dreptate, dar nu mă pune pe mine primar sau președinte de Consiliu județean să tai bruma de bani de investiții ca să dau la creșteri salariale”, a spus Flutur.

El a exemplificat cu situația de la Consiliul Județean Suceava unde din creșterea din acest an a salariilor  doar 40 la sută a fost asigurată de bugetul central.

„PSD s-a pus bine cu un segment. Să creștem salariile, dar ne-au pus pe noi să tăiem de la investiții ca să facem acest lucru. Asta e ipocrizie. Trebuie să ni se aloce și resursa”, a spus Flutur.

El a mai arătat că au fost transferate noi atribuțiuni autorităților locale fără să fie asigurată resursa financiară.

Flutur a spus că a fost preluată la nivel județean colectarea deșeurilor de origine animală, ecarisajul și că a fost făcută licitație și a întrebat cine plătește în condițiile în care Ministerul Agriculturii a uitat să aprobe normele de metodologice.

„De unde iei bani? De la drumuri. La personalul neclerical, la fel, Au crescut salariile, dar nu au dat și bani. Iar iei de la drumuri. Este șmecheria lor de a tăia cu mâna consilierilor locali bruma de dezvoltare”, a spus Flutur.

El a spus că din acest motiv trebuie ca autoritățile locale trebuie să beneficieze de sume mai mari din impozitele locale și să primească și cotă din redevența pentru resurse.

 


Intră acum și în grupul de