Pericol real pentru traficul rutier: Șoferi suceveni depistați conducând băuți și cu viteză excesivă


Intră acum și în grupul de

Poliţiştii suceveni au acţionat în week-end pe drumurile publice pentru identificarea celor care pun în pericol siguranţa rutieră consumând alcool sau săvârşind alte infracţiuni la regimul rutier, fiind identificați şoferi care au condus vehicule după ce au consumat alcool, punându-şi în pericol propria viaţa dar şi viaţa celorlalţi participanţi la trafic.

În toate cazurile au fost întocmite dosare penale iar şoferii vor fi cercetaţi pentru infracţiunile săvârşite.

Poliția Suceava a prezentat exemple ale unor şoferi care au condus sub influenţa băuturilor alcoolice şi cu viteză excesivă punând în real pericol siguranţa traficului rutier subliniind că, din fericire, prezenta activă a poliţiştilor în teren a făcut ca aceşti şoferi să fie opriţi înainte de producerea unor tragedii.

Astfel, sâmbătă, la ora 00.45, un echipaj din cadrul Poliţiei municipiului Vatra Dornei a oprit pentru control pe str. Unirii, din localitate, autoturismul condus de un bărbat de 31 de ani, din comuna Dorna Arini. Întrucât emana halenă alcoolică, șoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,73 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei și s-a deschis dosar penal pentru „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.

Tot sâmbătă, în jurul orei 19.13, un echipaj rutier din cadrul Poliţiei municipiului Vatra Dornei, a oprit pentru control pe DC 82, din comuna Şaru Dornei, autoturismul înmatriculat în străinătate condus de un localnic de 43 de ani. Șoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,95 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În aceeași zi, la ora 18.42, un echipaj din cadrul Serviciului Rutier Suceava, a oprit pentru control  pe str. Sfântu Gavril din orașul Gura Humorului, autoturismul condus de un localnic de 50 de ani care a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,62 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Un alt caz a fost înregistrat sâmbătă la ora 23.15, când, în timp ce conducea autoturismul pe DN 17, pe raza comunei Coșna, un bărbat de 43 de ani, din comuna Poiana Stampei, a pierdut controlul asupra direcției de mers, a pătruns pe contrasens și a intrat în coliziune laterală cu autoturismul condus regulamentar din sens opus de un bărbat de 35 de ani, din județul Iași.

Șoferul de 43 de ani, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,01 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Duminică la ora 01.42, un echipaj din cadrul Serviciului Rutier Suceava, a oprit pentru control  pe str. Nicolae Bălcescu din municipiul Fălticeni, autoturismul condus de un bărbat de 55 de ani, din comuna Preutești care a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,87 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Tot în Fălticeni, duminică la ora 01.15, fiind în serviciul de patrulare pe str. Dimitrie Leonida, un echipaj de poliție a identificat în fața unei societăți comerciale din localitate,  un autoturism care prezenta avarii, iar în apropiere pe conducătorul auto, un tânăr de 21 de ani din localitate.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, tânărul nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie auto.

Totodată, întrucât emana halenă alcoolică, acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,05 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană sub influența alcoolului” și ,,conducerea unui vehicul de către o persoană fără  a deține permis de conducere”, ce va fi soluționat procedural.

În aceeași noapte, de sâmbătă spre duminică,  în jurul orei 03.45, un echipaj din cadrul Secției 5 Poliţie Rurală Dărmăneşti, a oprit pentru control pe DJ 209D, din comuna Todireşti, autoturismul condus de un tânăr de 24 de ani, din județul Teleorman, cu reşedinţa în municipiul Suceava care a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,87 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

 


Intră acum și în grupul de