Bărbat din Zamostea, băut și fără permis de conducere, depistat în trafic. El a fugit de Poliție și a fost imobilizat pe un teren agricol fiind reținut și plasat apoi sub control judiciar


Intră acum și în grupul de

Un bărbat de 35 de ani din Zamostea care conducea sâmbătă băut și fără permis a fost reținut și plasat apoi sub control judiciar pentru mai multe infracțiuni.

Potrivit Poliției Județene Suceava, sâmbătă, în jurul orei 01:00, o patrulă din cadrul Secției 13 Poliție Rurală Bălcăuți a identificat și urmărit pe raza comunei Zamostea în apropierea pieței din localitate, autoturismul condus de un localnic de 35 de ani, care, la vederea polițiștilor, a abandonat autovehiculul, a pătruns în curtea unui localnic și a fugit pe terenurile agricole din apropiere, fiind urmărit și imobilizat de polițiști.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că, bărbatul, nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie auto.

Întrucât avea halenă alcoolică, polițiștii i-au solicitat bărbatului să se supună testului cu aparatul etilotest, însă acesta a refuzat, după care, la spital, a refuzat și recoltarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În urma continuării cercetărilor şi în baza probatoriului administrat, față de cel în cauză, s-a dispus măsura reținerii pentru 24 de ore, fiind  încarcerat în arestul I.P.J. Suceava, după care, a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți, care a dispus măsura controlului judiciar pentru 60 de zile și interdicția de a părăsi localitatea de domiciliu.

 În acest caz s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și „refuzul sau sustragerea conducătorului unui vehicul de a se supune prelevării de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei”, ce va fi soluționat procedural.

Poliția Suceava subliniază că siguranţa rutieră este o prioritate pentru poliţişti, iar pentru creşterea gradului de siguranţă în trafic poliţiştii organizează periodic acţiuni tematice, fiind sporit numărul de agenţi şi ofiţeri care se află în permanenţă în teren pentru monitorizarea traficului şi prevenirea accidentelor rutiere.

Poliţiştii vor acţiona cu maximă fermitate şi vor dispune măsurile legale ce se impun, inclusiv privative de libertate faţă de cei care nesocotesc legislaţia rutieră şi pun în pericol viaţa participanţilor la trafic, menționează sursa citată.

 


Intră acum și în grupul de