PSD Suceava: Datorită creșterii economice a României din 2017, bugetul anului 2018 este superior anilor precedenți


Intră acum și în grupul de

PSD Suceava susține printr-un comunicat de presă că datorită creșterii economice a României din 2017, bugetul anului 2018 este superior anilor precedenți fapt ignorat de liderii liberali suceveni care critică bugetul după ce în această săptamână în comisiile de specialitate ale Parlamentului României s-a dezbătut proiectul de buget al țării pentru anul 2018.

„Rareori un buget (fie că e vorba de o societate comercială, o familie sau un stat) poate satisface toate necesitățile sau solicitările. Totuși între această realitate și opinia exprimată în presă de parlamentarii liberali suceveni este o mare diferență. Negarea evidenței este o atitudine specifică liberalilor suceveni însa realismul cifrelor poate străpunge platoșa demagogiei dumnealor”, se arată în comunicat.

Totodată, se precizează că exista date, ignorate cu obstinență de liderii liberali județeni, care demonstrează faptul că, datorită creșterii economice a României din 2017, bugetul anului 2018 este superior anilor precedenți.

Potrivit PSD Suceava, bugetul majorității ministerelor a crescut, exemplificând cu bugetul Ministerului Apărarii Naționale ce a crescut cu 11,3%, al Ministerului Dezvoltării Regionale cu 30,6%, al Ministerului Transporturilor cu 0,9%, al Educației Naționale cu 240,9%, al Sănătații cu 4,6%, al Culturii cu 50,4%, al Afacerilor Externe cu 21,9%, al Afacerilor Interne 20,7%, al Agriculturii cu 20,6%, al Justiției cu 0,8%, al Tineretului și Sportului cu 15,3%, al Economiei cu 104,4%, al Turismului cu 39,8%, al Mediului de afaceri cu 13,6%, al Românilor de Pretutindeni cu 44,6%, al Apelor si Pădurilor cu 26,8.

„La câteva ministere bugetul a scăzut. La Ministerul Muncii a scăzut cu 13,2 %, la Ministerul Energiei cu 36%, la ministerul Mediului cu 5,4%. La îngrijorarea pe care liberalii suceveni o manifestă pentru domeniul educației le reamintim două din ultimele inițiative ale Ministerului Educației Naționale”, se arată în comunicat.

Potrivit PSD Suceava, marți 5 decembrie, au fost lansate prin POR trei apeluri de proiecte în valoare de 258 milioane euro ce pot fi accesați de autoritățile publice locale pentru construcția sau reabilitarea infrastructurii școlare.

„Pentru profesori ministerul alocă în această lună 145 milioane lei pentru plata sumelor obținute în instanță, iar începând cu anul viitor se vor plăti și dobânzile aferente. Considerăm că demersurile concrete ale guvernării social-democrate reprezintă un răspuns concludent la mesajele de dezinformare ale parlamentarilor liberali suceveni”, arată PSD Suceava.


Intră acum și în grupul de