PSD Suceava susține că Ministerul Turismului va deconta lucrările la pârtia de schi din Masivul Rarău și că întârzierea ar fi fost din cauza Primăriei Câmpulung Moldovenesc care a trimis documentația incompletă


Intră acum și în grupul de

PSD Suceava susține că întârzierea decontării lucrărilor la pârtia de schi din Masivul Rarău a fost din cauza beneficiarului, Primăria Câmpulung Moldovenesc, și că se va rezolva săptămâna viitoare, dar în același timp critică „lamentările” liderului PNL Gheorghe Flutur privind finalizarea pârtiei.

Într-un comunicat de presă semnat ”Departamentul Comunicare PSD Suceava” este criticat Gheorghe Flutur pentru că se lamentează că nu se finalizează pârtia de schi de la Câmpulung Moldovenesc.

„Ce dimensiune poate avea demagogia dumnealui și dorința de a se erija, în ochii sucevenilor, în rolul celui care poate pune presiune pe guvern cât timp nu a realizat nici un demers concret și s-a mulțumit cu a face simple solicitări prin intermediul comunicatelor de presă?  Care este dimensiunea ipocriziei dumnealui încât să-l determine să solicite Ministerului Turismului și Ministerului Finanțelor Publice să se grabească în alocarea sumelor necesare finalizării obiectivului mai sus menționat cu toate că știe foarte bine că aceste sume au fost alocate deja și că documentația incompletă trimisă la minister de către beneficiar a întârziat decontarea sumelor solicitate și că acest lucru se va realiza săptămâna viitoare?”, se arată în comunicat.

PSD Suceava se întreabă și cât de meschine sunt încercările lui Flutur și ale colegilor săi din PNL de a induce permanent sucevenilor ideea ca județul Suceava este ignorat de guvernarea PSD-ALDE și că alocările financiare se fac pe criterii politice în contextul în care, chiar în aceste zile, guvernul a alocat, prin Ministerul Sănătății, aproape 9 milioane lei pentru Spitalul Județean Suceava, 7,5 milioane lei, din fondul de rezerva, pentru asigurarea alimentării cu energie termică a municipiilor Suceava și Vatra Dornei,  37 milioane lei, tot din fondul de rezervă, pentru sprijinul comunelor Moldovița, Straja, Brodina – aflate în pragul insolvenței, iar la sfârșitul lunii noiembrie, din același fond de rezervă, guvernul a alocat 5 milioane lei pentru DGASPC Suceava pentru protecția copilului și pentru persoanele adulte cu handicap.

„Cu obișnuita-i ignoranță voită dumnealui nu observă o simplă coincidență: că în fruntea primăriilor care au beneficiat de sprijinul guvernului social – democrat (Vatra Dornei, Suceava, Câmpulung Moldovenesc) sunt colegii săi de partid (PNL/PDL), iar cei care au dus în pragul insolvenței primăriile comunelor Moldovița, Straja, Brodina, prin gestionarea defectuoasă a fondurilor europene, au fost tot colegii săi, primari PDL, din mandatul 2012-2016”, se mai arată în comunicat.

PSD Suceava susține că este preocupat de problemele județului.

„Credem că permanenta preocupare a liderului liberal sucevean pentru dezinformarea opiniei publice sucevene ar trebui să se transforme într-o permanentă preocupare pentru colaborarea cu parlamentarii social-democrați suceveni, cei care asigură în mod real includerea necesităților economice și sociale ale județului pe agenda Guvernului României”, se arată în finalul comunicatului.

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a cerut, joi, Ministerului Turismului să aloce fondurile pentru decontarea lucrărilor executate la pârtia de schi din Masivul Rarău, arătând că aceasta va duce la întârzierea omologării pârtiei de schi.

El a arătat că omologarea tronsonului I este în pericol de nu putea fi realizată nici în această iarnă și și-a exprimat îngrijorarea privind situația finanțării lucrărilor și că s-ar putea ajunge la întârzierea omologării pârtiei.

„Am transmis o adresă Ministerului Turismului și Ministerului Finanțelor Publice prin care solicit să fie alocate fonduri pentru decontarea cheltuielile pentru lucrările executate și pentru finalizarea tronsonului I”, a menționat președintele CJ Suceava.

 

 În adresă se menționează că în baza Ordinul Ministrului Turismului nr. 447/2017 pentru defalcarea sumelor alocate pe anul 2017 de la bugetul de stat, prin transferuri de la bugetul Ministerului Turismului, către bugetele locale, pentru finanțarea proiectelor de investiții în turism aflate în derulare  precum și în baza autorizației de construire nr. 95 din 07.09.2016 pentru executarea lucrărilor de construire pentru “Pârtii de schi omologate și transport pe cablu în masivul Rarău, cu conexiune la trupul izolat intravilan Rarău”- tronson I a fost emis ordinul de începere a lucrărilor cu data de 06.06.2017.

Din iunie și până în octombrie 2017 s-au executat lucrări la parcarea auto și drumul de acces, clădirea anexă la stația inferioară, instalația de înzăpezit artificial, clădirea stației de pompare înaltă presiune, profilarea pârtiei pe tronsonul 1, montare sistem bileterie, clădire garaj ratrac, instalații de iluminat pârtie de schi, iar valoarea lucrărilor executate fiind de 2.398.342,32 lei cu T.V.A. inclus.

El adaugă că Primăria municipiului Câmpulung Moldovenesc a transmis către Ministerul Turismului adresa nr. 28.322 din 16.10.2017 (împreună cu toate documentele solicitate) prin care a solicitat transferul sumei de 2.378.342,32 lei.

Flutur precizează că până joi, 14 decembrie 2017, suma solicitată nu a fost transmisă municipiului Câmpulung Moldovenesc.

El îl roagă pe ministrul Turismului să sprijinie finalizarea în bune condițiuni a acestui proiect de o importanță deosebită pentru județul Suceava, alocând sumele necesare.


Intră acum și în grupul de