Fondatorul organizației județene Suceava a PMP, Corneliu Popovici, a demisionat din partid acuzând că organizația este „predată” total Partidului Național Liberal


Intră acum și în grupul de

Fondatorul organizației județene Suceava a PMP, Corneliu Popovici, prin vicepreședinte al organizației, a demisionat din partid acuzând că organizația PMP Suceava este predată total Partidului Național Liberal.

În demisia pe care a transmis-o conducerii partidului el anunță că renunță la toate funcțiile inclusiv cea de membru acuzând că organizația este împinsă atât la nivel județean cât și municipal spre un control total al PNL, situație cu care nu este de acord.

El a menționat că acțiunea de predare a PMP către PNL este autorizată și de prezența la Suceava a unor vicepreședinți naționali ai partidului.

„Personal nu doresc să particip și nici să validez o asemenea acțiune sub masca unei competiții regizate mediatic în laboratoarele PNL Suceava, acțiune care a separat Organizația Județeană PMP Suceava în două, motiv pentru care am decis să mă retrag din structura pe care am fondat-o în urmă cu patru ani”, scrie Corneliu Popovici în demisie.

El subliniază că nu va adresa colegilor îndemnuri de părăsire a partidului, iar această decizie aparține fiecăruia în parte.

Corneliu Popovici susține că demersul său ar putea stinge conflictul intern generat de acei aleși locali ai partidului care se arată mai apropiați de liderii PNL Suceava decât de partidul care i-a propus în funcție, „aleși care țin cu orice preț să pună la picioarele PNL organizația județeană PMP Suceava”.

Demisia lui Popovici a fost transmisă conducerii partidului în urmă cu o săptămână.

De menționat este că tensiunile în PMP Suceava au intervenit după ce Popovici i-a acuzat pe viceprimarul Marian Andronache și pe consilierul local Constantin Munteanu, că au votat creșterea taxelor locale în municipiul Suceava cu 20 la sută în ciuda deciziei luate de conducerea județeană a PMP care a decis să nu susțină această majorare.

Popovici a declarat pentru News Bucovina că a constatat că viceprimarul Marian Andronache și consilierul local Constantin Munteanu nu sunt afectați de decizia pe care au luat-o pentru locuitorii municipiului Suceava în condițiile în care ei locuiesc în Ipotești și Udești, localități unde taxele locale nu s-au mărit.

Mai mult, fostul lider PMP Suceava, a mai spus că a decis să se retragă din partid și după ce s-a consultat cu familia sa ținând cont că în toată activitatea nu a purtat discuții privind decizii din activitatea sa politică.

Viceprimarul municipiului Suceava, Marian Andronache, a preluat funcția lui Popovici, fiind numit prim vicepreședinte interimar al organizației județene PMP Suceava.

La nici doi ani de la înscrierea în partid el a mai obținut funcția de vicepreședinte național al PMP, președinte al organizației municipale PMP Suceava, dar și liderul   Ligii aleșilor locali.(N.B.)


Intră acum și în grupul de