Băișanu: Ce înseamnă să lași briciul în mâna maimuței? Un polițist local, cu liceul făcut pe geantă, câștigă mai mult ca un universitar, iar primarul stă cu mâna întinsă să ia bani de la cetățeni


Intră acum și în grupul de

Vicepreședintele ALDE, deputatul de Suceava Alexandru Băișanu, a declarat, luni, la România TV că s-a ajuns în situații aberante în care profesori universitari primesc mai puțini bani decât polițiștii locali, iar primarii se folosesc de situație pentru a lua mai mulți bani de la populație ca să pună pavele în același loc de cinci ori într-un an.

Băișanu a spus în emisiune că situația privind salarizarea în sistemul public trebuie gândită corect și că s-a văzut „ce înseamnă să lași briciul în mâna maimuței”.

Potrivit acestuia, la Primării, primarii au început să strige că din cauză că cetățeanul român plătește mai puțin impozit pe venit nu mai primește bani din taxe și că primăriile sunt văduvite de sume de bani în funcție de mărimea localității, iar toți primarii se plângeau că nu au bani, dar au crescut exagerat de mult salariile angajaților.

 

„Primarul nu trebuie să stea cu mâna întinsă să ceară bani de la cetățeni ca să poată pune de cinci ori pavele în același loc într-un singur an. El trebuie să aducă fonduri europene, să se zbată, să se ocupe de crearea de noi locuri de muncă, investiții”, a spus Băișanu.

El a dat exemplul personal pentru a arăta discrepanțele.

„Am 3.200 de lei salariu de conferențiar al Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava, universitate de stat. Un polițist local, cu liceul, și ăla făcut pe geantă, în spatele liceului, are 4.800 de lei. Stau eu și mă întreb dacă e firesc, dacă e normal”, a spus Băișanu.

El crede că va trebui să fie gândite corect grilele de salarizare în zona de administrație.(N.B.)


Intră acum și în grupul de