Ioan Bălan, în Parlament: Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, e o mică speranță în cel de-al treilea Guvern Dragnea după ce s-a opus constant aberațiilor fiscale ale PSD. Cred însă că steaua lui Teodorovici va apune înainte să răsară


Intră acum și în grupul de

Deputatul PNL de Suceava, Ioan Bălan, consideră că singurul ministru din noul Guvern PSD-ALDE care poate reprezenta o speranță că Guvernul nu este format numai din neprofesioniști este Eugen Orlando Teodorovici, ministrul Finanțelor, care s-a opus constant aberațiilor fiscale promovate de PSD în ultimul an, dar consideră că acesta va uita repede ceea ce a contestat ceea ce înseamnă că steaua lui Teodorovici va apune înainte să răsară.

Într-o delcarație politică în Parlament, deputatul Ioan Bălan a afirmat că „buldozerul majorității parlamentare” formate din PSD, ALDE, UDMR și minoritățile naționale a decis și și-a asumat învestirea celui de-al treila Guvern Dragnea, în numai un an de la preluarea puterii politice în România.

„Este greu de crezut chiar și pentru noi, românii, că guvernele se schimbă la maximum 6 luni. Nu vreau să îmi imaginez cum ne privesc partenerii noștri europeni și euro-atlantici! Nu vreau să îmi imaginez cum va fi tratat un ministru român sau chiar prim-ministru, atunci când se va întâlni cu un omolog. Oricine și-ar pune problema că nu poate vorbi nimic serios cu ministrul român, căci peste câteva luni va fi înlocuit, nu numai el, ci tot guvernul, cu tot cu prim-ministru”, susține Ioan Bălan.

El a mai apreciat că în acest guvern primul ministru, Viorica Dăncilă, nu va mai mult decât un simplu purtător de cuvânt al CEx-ului PSD condus de Liviu Dragnea.

„Despre calitatea profesională și integritatea celorlalți nenumărați miniștri, căci PSD și ALDE au creat cel mai stufos guvern din Europa, cu 27 de miniștri și peste 135 de secretari de stat, românii au văzut cu ochii lor realitatea crudă a incompetenței: sunt miniștri slab pregătiți, fără o carieră serioasă în trecutul lor, care nu cunosc nimic despre domeniile pe care le vor conduce. E ca și cum un pacient ar decide să fie operat de cineva care nu a mai făcut niciodată o operație, nici nu a văzut cum se face, nici nu a asistat vreodată un specialist și nici nu are calificare de medic. Rezultatul este foarte ușor de anticipat și pentru pacient și pentru România condusă un guvern atât de slab”, a subliniat Ioan Bălan.

Deputatul liberal sucevean constată însă că, în tot acest peisaj guvernamental pestriț, există și o mică speranță.

„Da! O să vă surprindă! Eugen Orlando Teodorovici, învestit în funcția de ministru al Finanțelor Publice, este acel senator care, ca președinte al Comisiei pentru buget, finanțe din Senat,  în anul 2017, s-a opus constant tuturor aberațiilor fiscale introduse de cele două guverne de tristă amintire: Grindeanu și Tudose.  Domnul Teodorovici s-a opus, alături de PNL, introducerii mecanismului de plată defalcată a TVA, cunoscut ca Split TVA, care a complicat viața contribuabililor onești și le-a făcut viața ușoară evazioniștilor, prin blocare capacității ANAF de a se mai ocupa de ei. Domnul Teodorovici a votat alături de PNL împotriva introducerii supra-accizei la carburanți, pentru a evita scumpirile în lanț, în special la produsele de bază, la alimente. Domnul Teodorovici s-a opus, alături de PNL la aberația supra-impozitării contractelor de muncă cu timp parțial, măsură care a introdus în România absurditatea salariului negativ  …. adică angajatul cu 2-3 ore pe zi trebuie să aducă bani de acasă, pentru că impozitele sunt mai mari decât salariul. Domnul Teodorovici s-a opus, alături de PNL, prostiei denumită pompos ”revoluție fiscală”, prin care majorarea salariilor cu 25% de la 1 ianuarie 2018 s-a transformat într-o majorare de maxim 3% pentru profesori și medici, iar pentru alți angajați s-a transformat în scăderi salariale, așa cum vor fi afectați cea mai mare parte dintre polițiști! Domnul Teodorovici a votat, alături de PNL, amendamentele propuse de noi privind creșterea de la puțin peste 71% la 100% a cotelor defalcate din impozitul pe venit, pentru a nu împinge administrațiile publice locale în incapacitate de plată, ca urmare a reducerii veniturilor anuale din această resursă”, a declarat Ioan Bălan în Parlament.

Liderul liberal a mai spus că în aceste condiții este lesne de înțeles de ce crede că Teodorovici este singura speranță.

„Așadar, dacă în anul 2017 domnul Teodorovici nu a făcut decât să joace teatru și nu a lucrat decât la propria imagine publică, pentru a atenta direct la scaunul de șef suprem al PSD, atunci și această speranță se va stinge în câteva zile. În schimb, dacă va rămâne consecvent principiilor enunțate anterior și va susține în continuare că toate măsurile fiscale introduse de Grindeanu și Tudose sunt niște prostii uriașe care trebuie eliminate de îndată, atunci domnul Teodorovici are chiar șansa să-i ia scaunul lui Dragnea”, consideră parlamentarul sucevean.

Amintind că „speranța moare ultima”, Ioan Bălan a spus că rămâne doar speranța în acest caz întrucât în ultimii douăzeci și opt de ani nu a întâlnit încă un membru PSD care să fie consecvent în principii, care să respecte promisiunile făcute electoratului sau care să nu își iubească scaunul și funcția mai mult decât interesul general, al țării și al populației.

„Dacă mi-ați cere să fac un pronostic, aș paria pe faptul că domnul Teodorovici va fi subit lovit de amnezie și nu se va atinge nici de split TVA, nici de supra-acciza la carburanți, nici de supra-impozitarea muncii și nici nu va mișca vreun deget pentru a asigura administrațiilor publice locale o descentralizare financiară reală, astfel încât primarii să nu se încoloneze, cu căciula în mână, pentru a primi bani de la București. Încă de lunea trecută, de la audierile din comisii, domnului Teodorovici i-a scăpat porumbelul și a afirmat că îl apreciază tare mult pe Darius Vîlcov și că lucrează foarte bine cu el, ceea ce mă îndreptățește să cred că steaua lui Teodorovici va apune înainte să răsară”, a conchis Ioan Bălan.(T.B.)


Intră acum și în grupul de