Conflictul din PMP Suceava a fost închis. Corneliu Popovici a părăsit formațiunea, iar organizația a fost preluată de viceprimarul Marian Andronache:Important e că suntem o echipă puternică. Secretarul general: Multe organizații locale sunt inactive, dar avem antene peste tot


Intră acum și în grupul de

Conflictul care exista din toamna anului trecut în organizația județeană PMP Suceava, în special între fondatorul organizației, Corneliu Popovici, care era prim vicepreședinte interimar și președintele organizației municipale, viceprimarul Marian Andronache a fost închis prin numirea unei noi conduceri interimare a organizației județene, care va fi coordonată de Marian Andronache și prin demisia din partid a lui Corneliu Popovici.

Marian Andronache a prezentat, marți, într-o conferință de presă, noua echipă interimară care este constituită, în mare parte, din aceiași membri.

„Au fost ceva tensiuni în partid și nu vreau să le discut în detaliu. Important e că acum suntem o echipă puternică”, a declarat Andronache care a adăugat că celor care nu le place corectitudinea și transparența  nu mai au ce căuta în PMP Suceava.

El a spus că fostul prim-vicepreședinte al organizației, Corneliu Popovici, a folosit diverse tertitpuri pentru a-i determina pe membrii Consiliul Executiv Județean să voteze într-un anume fel, profitând de lipsa de experiență politică a acestora.

Andronache a respins că PNL a acaparat PMP, așa cum a susținut Popovici și că discuția a pornit de la majoritatea din Consiliul Local Suceava unde PMP este alături de PNL și și-a asumat asta.

„Un cuvânt dat și o strângere de mână înseamnă foarte mult și nu pot strica majoritatea pentru că cineva vrea asta”, a spus Andronache.

El a adăugat că Popovici a mințit toți membrii CJEx cum că a fost decis la nivel național să nu fie votate majorări de taxe și impozite locale, dar că de fapt conducerea centrală a susținut că trebuie păstrate majoritățile stabilite.

„S-a mințit. Seara s-a luat decizia cu taxele la Suceava și dimineața, când am sunat la București, nici nu era vorba de nici o directivă națională”, a spus Andronache care a explicat astfel de ce a votat pentru majorări de taxe și impozite deși în CJEx s-a stabilit să nu fie votate.

El i-a reproșat lui Popovici că nu a dat dovadă de transparență, că a lasat partidul cu datorii de 50.000 de lei, ceea ce e o problemă destul de gravă pentru cei care continuă lupta politică.

Andronache a spus că și acum vin oameni la partid și spun ce se întâmpla în organizații când Popovici era la conducere și chiar memoriul semnat de 64 de președinți de organizații locale ar fi fost o făcătură pentru că majoritatea celor care au semnat au spus că li s-au prezentat alte considerente și nu că cer demiterea celor doi reprezentanți ai PMP din Consiliul Local Suceava.

Marian Andronache a arătat însă că toate aceste probleme sunt de domeniul trecutului și că acum organizația își propune să se revigoreze și să atragă noi membri, în special tineri.

„Am considerat că suntem clar o echipă și vom face treabă bună în continuare. Trebuie să ne pregătim pentru alegerile europarlamentare de anul viitor”, a spus liderul PMP Suceava.

El a anunțat că în 10 martie se vor organiza alegeri pentru o nouă conducere a PMP Suceava arătând că până în luna mai trebuie să fie definitivate alegerile în toată țara astfel ca în vară să fie organizată Conferința națională de alegeri.

Potrivit lui Andronache, din cauză că fuziunea cu UNPR nu s-a realizat, de la 1 ianuarie membrii UNPR care își depun adeziune la PMP rămân în partid, iar cei care au statut de ales local și nu pot adera, vor fi așteptați în partid.

Secretarul general al PMP Suceava, Anca Gâtlan, a spus la rândul său că PMP Suceava este un partid organizat, inclusiv în teritoriu.

„Consiliul Executiv interimar acoperă aproape tot arealul județului încât să putem avea antene peste tot”, a spus secretarul general al PMP Suceava.

Ea a menționat că au fost 85 de organizații care au participat la alegerile locale din 114 unități administrativ teritoriale, iar după alegerile parlamentare, din cauza și unor probleme din organizația județeană, multe dintre organizațiile locale au devenit inactive.

„Acum începem o muncă asumată de reactivare sau reînființare, după caz, a acelor organizații locale”, a spus Gâtlan.

Ea a precizat că în organizația județeană are peste 3000 de membri în partid și că și-a propus ca până la sfârșitul anului să existe organizații în toate cele 114 localități și să depășească 5000 de membri, cu scopul de a obține un scor cât mai bun la viitoarele alegeri din 2019.

„Suntem organizați, suntem uniți. Discuțiile din ultimul timp nu ne-au destabilizat ba, din contră, au făcut să dăm mână cu mână și să devenim mai puternici”, a concluzionat Gâtlan.

 

 


Intră acum și în grupul de