Cușnir: Parte dintre președinții de asociații de proprietari sunt agenți electorali ai lui Ion Lungu și mint cetățenii că din cauza PSD a crescut prețul la salubritate, a scăzut subvenția la căldură, au crescut foarte mult salariile în Primărie și s-au anulat subvențiile TPL pentru pensionari


Intră acum și în grupul de

Președintele organizației municipale PSD Suceava, Dan Ioan Cușnir, a respins,  joi seara, în emsiunea Exclusiv 90 de minute, acuzele aduse de primarul Ion Lungu că PSD politizează ședințele adunărilor generale ale asociațiilor de proprietari, subliniind că de fapt aceste ședințe sunt politizate de Ion Lungu.

„Ion Lungu încearcă să ne convingă că doar el face administrație, iar toți ceilalți fac politică și politizează. Noi dacă participăm, consilierii locali ai PSD, dacă participă la niște întâlniri libere, publice, deschise, înseamnă că vor să politizeze. În urma semnalelor pe care le-am avut de la cetățeni s-a votat în Biroul organizației municipale să participăm la ședințele Asociațiilor de proprietari. Consilierii locali PSD, dar și membri ai PSD care locuiesc în zonele unde au loc alegeri au fost încurajați să participe la ședințe asociațiilor de proprietari și bine am făcut”, a spus Dan Ioan Cușnir.

El a explicat că după primele participări a primit confirmarea că temerea celor din PSD se adeverește. „Parte dintre președinții asociațiilor de proprietari se comportă ca agenți electorali ai lui Ion Lungu și PNL. Parte, din președinții asociațiilor de proprietari îi mint pe cetățeni cu subiecte cum ar fi că prețul la salubritate a crescut cu 80 la sută din cauza consilierilor locali PSD, deși PSD a votat împotrivă, iar PNL și PMP pentru”, a spus Cușnir.

El a adăugat că acești președinți spus că PSD ar fi stabilit scăderea subvenției pentru gigacalorie când PSD s-a opus, iar PNL și PMP au votat pentru scăderea acesteia.

„Despre salariile mari din Primărie, în timp ce primarul le spune că nu are bani de investiții, salariile au crescut la maxim. Ei livrează minciuna că salariile au crescut din cauza PSD în Primăria Suceava.Adevărul este că Guvernul a dat o grilă cu un minim și maxim, iar Ion Lungu și PNL au dus acele salarii la maxim.Îi mint pe suceveni că eliminarea subvențiilor pentru pensionari a fost din cauza PSD. O altă minciună. PSD a introdus proiect de hotărâre prin care pensionarii să beneficieze de 50 la sută subvenție la transportul public, dar s-a respins”, a spus Cușnir.

Potrivit lui Cușnir, consilierii locali au obligația să aibă întâlniri cu cetățenii, dar că primarul Ion Lungu vrea să împiedice acest lucru.

„Consilierii locali PSD ascultau doar ce se discută fără să ieșim în presă cu comunicat. Cine politizează? Ion Lungu care este extrem de deranjat că ieșim între oameni tot mai mult. Ion Lungu, care politizează, ne acuză pe noi că politizăm”, a spus Cușnir.

El a apreciat că s-a petrecut și un caz extrem de grav când cetățeni ai Sucevei, membri ai PSD, au fost scoși de la o ședință.

„Trei membri PSD, cetățeni ai Sucevei, din care unul consilier local, au încercat să participe la ședința Asociației nr. 7, Cuza Vodă I, desfășurată la Biblioteca CFR, iar președintele asociației le-a cerut celor trei să iasă din sală doar pentru că sunt membri PSD și a folosit exact cuvintele lui Ion Lungu: Nu vrem să politizăm ședința”, a spus Cușnir.

El s-a întrebat cine politizează aceste ședințe, menționând că Ion Lungu nu face decât să enerveze pe cetățeni.

„Cu cât Ion Lungu va încerca să ne oprească în lupta noastră de a le reda sucevenilor demnitatea și mândria, cu atât vom deveni mai puternici”, a spus Cușnir.

El consideră că între primarul PNL și viceprimarul PNL există o ruptură în condițiile în care cei doi au atitudini diferite.

Cușnir a reamintit că viceprimarul PNL a pus hârtiuțe prin care spune că panouri publicitare au fost montate ilegal, dar vine primarul PNL și spune că atât l-a dus mintea pe viceprimar.

„Ajungem în zilele de astăzi. Viceprimarul PNL dă un comunicat prin care îndeamnă lumea să participe la ședințele asociațiilor de proprietari. Primarul PNL interzice participarea sucevenilor la ședințele asociațiilor de proprietari. Este evident că există o ruptură la vârful organizației muncipale PNL Suceava, între președinte și prim vicepreședinte, adică între primarul PNL și viceprimarul PNL. Singurul loc unde Ion Lungu și Lucian Harșovschi au pus umărul împreună a fost la falimentarea Termica, Transagent,TPL, fotbalului și altele”, a spus Cușnir.(N.B.)


Intră acum și în grupul de