George Jucan, candidat la președinția PMP Suceava: Conferința județeană riscă să ajungă în instanță înainte de alegeri dacă organizatorii nu înțeleg să revină în limitele Statutului PMP


Intră acum și în grupul de

George Jucan, candidat pentru funcția de președinte al organizației județene PMP Suceava la alegerile din data de 10 martie, a avertizat Comisia de Organizare și Desfășurare a Alegerilor (CODA) să intre în limitele statutare acuzând încălcări grave ale Statutului PMP și a atras atenția că organizarea Conferinței județene de alegeri poate fi contestată, inclusiv în instanță.

Jucan a declarat, sâmbătă, pentru News Bucovina că, în ciuda asigurărilor primite că întregul proces de organizare a Conferinței județene de alegeri va fi transparent și va respecta Statului PMP și normele regulamentare a constatat că organizarea acestora se face în disprețul tuturor prevederilor statutare.

„Din păcate, organizarea conferinței de alegeri a organizației județene PMP Suceava continuă să fie nestatutară, cu încălcarea grosolană a tuturor normelor prevăzute. Dacă în prima etapă s-a încercat și reușit nevalidarea în totalitate a echipei Jucan, acum asistăm la o reprezentare preferențială a delegaților la Conferința județeană”, a spus Jucan.

El a adăugat că nu se ține cont de normele de reprezentare prevăzute de Regulamentul de organizare și funcționare al PMP, explicând că dacă au fost 84 de organizații, „recunoscute de gruparea Andronache”, la Conferința județeană au fost convocați delegați din 72 de localități.

„Interesant este că localități unde nu am avut organizații sunt convocați delegați, în timp ce organizații existente nu au delegați la Conferința județeană”, a subliniat Jucan.

El a spus că PMP Suceava nu a avut organizații la Straja, Vatra Moldoviței, Horodnic de Jos, Horodnic de Sus, Coșna, Crucea, Dolhești sau Gălănești, dar acestea au delegați, în timp ce organizații existente nu au delegați, exemplificând cu Fălticeni, Bogdănești, Râșca, Drăgușeni, Zamostea, Calafindești, Todirești, Dornești, Mușenița, Dumbrăveni sau Ciprian Porumbescu.

Totodată, acesta a acuzat că numărul de delegați nu s-a stabilit în baza regulamentului potrivit căruia norma de reprezentare este stabilită pentru fiecare organizație în funcția de rezultatele obținute în alegeri, numărul membrilor de partid și numărul de secții de votare.

Astfel, potrivit lui Jucan, organizația PMP Cajvana care are doi consilieri locali și a avut 18 la sută din voturi la alegeri are trei delegați, iar organizația Horodnic, care nu a avut candidați în alegeri obține tot trei delegați.

Mai mult, la Baia, care a avut un scor electoral de 23 la sută și are patru consilieri locali a obținut patru delegați, iar Horodniceni cu un singur consilier local are șapte delegați, iar Liteni, fără niciun consilier local are șase delegați.

”Prin asta constat clar că la Conferința județeană sunt invitați prieteni și nu delegați de drept”, a spus Jucan.

El a cerut public membrilor Comisiei de Organizare și Desfășurare a Alegerilor (CODA) să explice cum au calculat normele de reprezentare pentru că acestea nu sunt în concordanță cu regulamentele.

„Sunt chemați delegați din organizații pe care partidul nu le-a avut”, a spus Jucan.

George Jucan a atras atenția că organizațiile PMP nu au desfășurat adunări în cadrul cărora să fie desemnați delegații la Conferința județeană, așa cum este prevăzut în Statut.

El a subliniat că nu va rămâne indiferent față de aceste aranjamente și a anunțat că vor fi contestate statutar, inclusiv la forurile superioare ale partidului.

„Fac un apel organizatorilor Conferinței județene să intre de îndată în limitele statutare măcar pe ultima sută de metri și le atrag atenția că, în caz contrar, organizarea Conferinței județene poate fi contestată inclusiv în instanță”, a mai spus Jucan.(T.B.)

 


Intră acum și în grupul de